23. jan 2012 Hjelpetelefonen

Chat om psykisk helse

Vil du skrive om det som er vanskelig og få svar med en gang fra Hjelpetelefonens veiledere? Nå innføres en prøveordning med chatting for brukere av nettsiden Sidetmedord.no.

Lene pettersen web redigert size large
Lene Pettersen er koordinator til Sidetmedord.no. Det er et lavterskeltilbud for psykisk helse som nå innfører en prøveordning med chatting mellom brukere og veiledere.

Tjenesten Sidetmedord.no er for dem som heller vil skrive enn prate om det som er vanskelig. Dette tilbudet for psykisk helse drives av Hjelpetelefonen.

Sidetmedord.no har fra før en svartjeneste hvor de som trenger det, kan sende inn en melding og få svar tilbake fra en veileder innen 48 timer.

Fra og med onsdag 25. januar setter tjenesten i gang en prøverunde hvor de som skriver inn kan velge å chatte direkte med veilederne.

- Vårt inntrykk er at de fleste brukerne synes det er helt greit med svar innen 48 timer, men fra tid til annen får vi henvendelser fra mennesker som ønsker raskere svar, eller en mulighet til å chatte med våre veiledere. Vi ønsker å møte våre brukere på dette behovet, forklarer koordinator Lene Pettersen.

Tilrettelagt for skoleelever

Siden det er mange unge brukere som har etterlyst et slikt tilbud, er chattetiden lagt til etter skoletid, fra kl. 17 til 19.

- Meldinger vi ikke har rukket å besvare i dette tidsrommet, vil bli besvart innenfor ordinær svartid, forteller Pettersen.

Ordningen blir kalt «Raskere svar», og er åpen for alle. De som ønsker å benytte seg av denne muligheten, må være registrert som bruker av tjenesten på samme måte som ved de andre tjenestene i Sidetmedord.no.

- Viser det seg at dette blir en suksess, vil vi vurdere å etablere dette som et fast tilbud, lover Lene Pettersen.

Nettsiden Sidetmedord.no mottar rundt 6000 meldinger hvert år. Er du ny og lurer på noe? Følg anvisningene på www.sidetmedord.no for å registrere deg som ny bruker, eller trykk på fanen «Kontakt oss» for å sende inn spørsmål

Flere saker fra Hjelpetelefonen