24. nov 2015 Hjelpetelefonen

Får hundretusener til call back-prosjekt

Hjelpetelefonen er tildelt kr 845 000,- fra ExtraStiftelsen Helse og rehabilitering. Pengene går til prosjektet «Vær trygg, telefonen vil ringe».

Aslaug size large 16 9 size large

- Vi er svært takknemlige for midlene vi får fra ExtraStiftelsen. Dette betyr at de har sett viktigheten av prosjektet vårt, som kan hjelpe enda flere mennesker, sier Aslaug Timland Dale i Hjelpetelefonen.

Hjelpetelefonen mottar langt over 100 000 anrop i året, og har ikke mulighet til å besvare alle til tross for flere tiltak som er gjort for å øke tilgjengeligheten til tjenesten. Med prosjektet «Vær trygg, telefonen vil ringe» ønsker Hjelpetelefonen å nå de innringerne som ikke kommer gjennom på telefonen, og som velger å legge på før de får svar.

- Ved hjelp av en telefonsvarer vil det bli informert om muligheten til å bli oppringt av en veileder, via en såkalt «call back»-funksjon, forteller Timland Dale.

«Call back» er en funksjon som er kjent fra det private næringslivet. Det finnes ikke tilsvarende tjenester blant hjelpetelefoner, som samtidig ivaretar innringers anonymitet.

MØTER BEHOVET

Mange ringer Hjelpetelefonen når de har tanker om å skade seg selv eller når ensomhetsfølelsen er for stor til å bære alene.

- Hjelpetelefonen bidrar til å redde liv hver dag, og det er urovekkende å tenke på at det er mange som legger på selv om behovet for å snakke med noen er kritisk, sier Timland Dale.

Tjenesten har i lengre tid nå erfart at flere og flere av innringerne til Hjelpetelefonen, er blitt anbefalt tjenesten av helsepersonell og har til og med fått dette skrevet inn i sin Individuelle Plan.

- Det å kunne ringe Hjelpetelefonen når behandling og innleggelse er avsluttet, eller når tjenesteapparatet tar fri, er for mange blitt en ekstra trygghet i livet, avslutter Aslaug Timland Dale.

SOM EN TV-AKSJON

Mental Helse fikk midler til totalt 19 prosjekter, hvorav 11 er nye prosjekter i 2016. Den største utbetalingen ble til svartjenestene i Skien. Totalt fikk organisasjonen utdelt kroner 5 822 000,-.

Tildelingen av Extramidlene i dag er den største noensinne. 544 helseprosjekter over hele landet har mottatt midler, og til sammen er det blitt delt ut 235 millioner kroner.

Extrastiftelsen logo size small

- Årets tildeling tilsvarer en TV-aksjon, skriver ExtraStiftelsen på egne nettsider. 

Flere saker fra Hjelpetelefonen