22. des 2018 Hjelpetelefonen

Ga prispenger til Hjelpetelefonen 116 123

Komiker Else Kåss Furuseth er kåret til Årets navn i 2018.

Else vg pris size large
Else Kåss Furuseth (38) er Årets Navn i VG 2018. Her sammen med VG-redaktør Gard Steiro Foto: TORE KRISTIANSEN

Hvert år siden 1974 har VG hedret kvinner og menn som har utmerket seg innen sport, kultur, eller humanitært arbeid. Kong Harald vant prisen i fjor, mens blant tidligere vinnere finner vi b.l.a. Mads Gilbert, Magnus Carlsen, og Egil Drillo Olsen. Den prestisjetunge prisen er folkets pris, og vinneren kåres ved at leserne stemmer på kandidatene på nett, i tillegg til at det gjennomføres en nasjonal meningsmåling.

Prisen Årets navn 2018 inneholder en statuett i tillegg til kr 50 000,- som må gis videre til et veldedig formål. Else Kåss Furuseth har valgt å gi disse pengene til Mental Helse Hjelpetelefonen.

Dette er ikke første gang Else gir prispenger hun har vunnet til Hjelpetelefonen. Den 10. oktober 2018, ble hun i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, tildelt Åpenhetsprisen for sitt langvarige engasjement for pårørende etter selvmord. Med denne prisen fulgte en gavesjekk pålydende kr.10.000. Sjekken utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren, og Else valgte også den gang å gi pengene til Hjelpetelefon 116 123.

KJÆRKOMMENT BIDRAG

- Det er helt fantastisk at Else ønsker å gi disse prispengene til Mental Helse Hjelpetelefonen, sier Daglig leder ved Hjelpetelefonen Aslaug Timland Dale.

- Vi er svært takknemlige for hennes arbeid og måten hun ufarliggjør det å snakke om selvmord på. Hun setter ord på et vanskelig tema i en språkdrakt som er både klinisk og medisinsk, men samtidig hverdagslig og menneskelig. Innsatsen hun gjør, er av stor betydning for mennesker som trenger en stemme som tør å snakke om dette vanskelige og vonde teamet. Timland Dale fortsetter med å si at disse pengene er et kjærkomment bidrag som vil styrke vår tjeneste slik at enda flere kan nå oss.

På vegne av oss alle, har vi i dag sendt henne en blomsterhilsen for å vise vår takknemlighet avslutter Timland Dale!

Flere saker fra Hjelpetelefonen