4. jan 2016 Hjelpetelefonen

Kunstgave til Mental Helses svartjenester

15. november i år er det 10-årsjubileum for Hjelpetelefonens skrivetjeneste Sidetmedord.no, og kunstneren Wenche Hegge overrasket svartjenestene med en stor gave. 

Donasjon size large
KUNST-GAVE: Wenche Hegge har donert 11 tegninger om psykiske helseproblemer til Hjelpetelefonen. Her blir hun og daglig leder Aslaug Timland Dale fotografert av pressen.

Kunstneren fra Larvik har nemlig valgt å donere en bildeserie på 11 tegninger til Mental Helses svartjenester i Skien. 

SE ALLE BILDENE HER: “Mine tolkninger av psykiske lidelser og syndromer”

Historien bak den generøse gaven, begynte med at Wenche Hegge møtte en av Hjelpetelefonens veiledere i et selskap. Etter å ha hørt veilederen fortelle om jobben sin, bestemte hun seg for å donere de 11 tegningene til svartjenestene.

INSPIRERT AV FOLK HUN KJENNER

I fjor høst kom hun på besøk til Frogner hovedgård i Skien, og fikk en omvisning i lokalene og mer informasjon om alle dialogtilbudene som drives herfra. Det ble et sterkt møte, og Hegge uttalte at hun følte seg litt som julenissen når hun overrakte gaven. 

- Jeg er stolte av dere og jobben som gjøres her, meddelte kunstneren i etterkant. 

Hegge har døpt bildeserien “Mine tolkninger av psykiske lidelser og syndromer”, og flere av tegningene er inspirert av mennesker i livet hennes.

Wenche hegge size small

Hun har opplevd mye tungt selv i livet, men bruker likevel energi på å hjelpe andre. 

- Vi vet alle som har levd noen år, at psykisk grums setter seg på kroppen, sier Hegge, som velger å være optimist. 

Kunstneren har vært støttekontakt, hjemmekonsulent for barnevernet og forstermor. I tillegg har hun hatt flere utstillinger, og når det gjelder bildeserien om psykiske helseproblemer, har hun reist rundt med denne og holdt foredrag.

ØNSKER SAMARBEIDSPARTNERE

Daglig leder Aslaug Timland Dale i Hjelpetelefonen, ble svært rørt over gaven.

- Vi har hengt tegningene utenfor vaktrommene, og veilederne skryter av bildene. Når du ser på dem, kjenner du igjen mye av det vi hører eller leser om hver dag, i telefonene fra innringere eller i meldingene fra innskrivere. Det er temaer vi kjenner igjen, som angst, rusproblematikk, spiseforstyrrelser og så videre. Du kan si at tegningene “taler til oss”. Vi er svært takknemlige. 

Hjelpetelefonen ønsker å vise fram bildene i forbindelse med jubileet til skrivetjenesten Sidetmedord.no. 

- Vi håper vi kan få til en utstilling, eller til og med kanskje en vandreutstilling i høst. Hvis det er noen som ønsker å samarbeide med oss om dette, håper jeg de vil ta kontakt med oss, smiler Aslaug Timland Dale.

Flere saker fra Hjelpetelefonen