16. jul 2012 Hjelpetelefonen

Ring Hjelpetelefonen fra utlandet

Alle har en psykisk helse, og psykiske helseproblemer kan ramme hvem som helst. Har du spørsmål om dette kan du gjerne ringe Hjelpetelefonen 116 123. Du kan også nå Hjelpetelefonen fra utlandet.

Hjelpetelefonen summer size large
Trenger du noen å snakke med i sommer? Da kan du ringe Hjelpetelefonen også fra utlandet.

 

Hittil har nordmenn i andre land ringt via Mental Helses sentralbord for å komme i kontakt med Hjelpetelefonen, som er en lavterskel telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med.  Det er imidlertid sommerstengt i juli, og det er da pågangen fra nordmenn utenfor Norges grenser kan være størst.

- Vi har fått mange henvendelser spesielt fra nordmenn i Spania og Sverige, som veldig gjerne vil komme i kontakt med oss på en direkte linje. Det er jo lettere å snakke om det som er vondt på ditt eget språk, fortalte koordinator Truls Bjaaland da nummeret ble lansert i vinter.

Mobilnummeret ligner gratisnummeret

Hjelpetelefonen har lenge vurdert å skaffe en ny telefonlinje for nordmenn i utlandet.

- Vi ønsket å få et nummer som lignet det vi bruker slik at det er lett å huske. Det nye nummeret ble derfor 0047 91 116 123, sier Inger Ellingsen.

Det vil ikke være gratis å ringe Hjelpetelefonen på mobilnummeret, slik det er hvis du ringer det vanlige nummeret.

- Hjelpetelefonen har dessverre ikke mulighet til å dekke kostnadene for dem som ringer oss fra utlandet. Du bør sjekke prisen med din mobiloperatør for de respektive landene, råder Truls Bjaaland.

Flere saker fra Hjelpetelefonen