25. jul 2011 Hjelpetelefonen

Ungdom organiserer hjelp for ungdom

I forbindelse med terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya, vil Mental Helse Ungdom i samarbeid med Psykologforeningen, Rådet for psykisk helse og Mental Helse Hjelpetelefonen åpne dørene i Dronningensgt 13 i Oslo for de som trenger noen å prate med.

Domkirken size large
Lyshav fra Oslo Domkirke er en av markeringene som viser at mange føler seg berørt av tragediene og vil uttrykke sin sorg og medfølelse.

Lokalet vil være åpent fra mandag 25. juli. Åpningstid er fra 09:00 til kl. 21:00 hver dag. I første omgang prøver vi å fylle opp med kompetent personalet og likemenn i en uke. Mandag formiddag vil det være prest tilstede.

Mental Helse Ungdom
Mental Helse Ungdom vil være tilstede hele tiden. – Alle ungdomsorganisasjoner står solidarisk med AUF i denne store tragedien. For en organisasjon som Mental Helse Ungdom er det helt naturlig at ungdom hjelper ungdom i en så vanskelig situasjon, sier konstituert styreleder Adrian Lorentsson.

Mental Helse Hjelpetelefonen 116 123
Mental Helse Hjelpetelefonen stiller med en representant fra sine veiledere og den kompetansen de representerer, fra tirsdag 26. juli. Videre bemanning her vurderes fortløpende etter behov. Dette gjøres i tillegg til at bemanningen fremdeles er økt på Hjelpetelefonen 116 123 som er åpen hele døgnet og gratis og ringe til. Det er også mulig å benytte Hjelpetelefonens nettjeneste http://www.sidetmedord.no/ for de som heller ønsker å utrykke seg skriftlig.

Psykologforeningen
President i Psykologforeningen, Tor Levin Hofgaard har oppfordret sine medlemmer til å stille sin kompetanse til rådighet for hjelpetjenesten og til å melde seg til frivillig innsats i lokalene som Mental Helse Ungdom organiserer i Dronningens gate 13. – I løpet av kort tid meldte det seg 10 psykologer som ønsker å bidra. Så det er stor interesse fra psykologer for å bidra til dette tilbudet, sier konstituert styreleder i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson.

Rådet for psykisk helse
Lokalet i Dronningens gate 13 er hos Rådet for psykisk helse som stiller det til gratis disposisjon for dette tilbudet.

Flere saker fra Hjelpetelefonen