16. nov 2017 Mental Helse

Bli kjent med Mental Helse sine YouTubere.

Mental Helse skal fram til #GivingTuesday (28/11) drive politisk påvirkning gjennom YouTube. Vi vil at folk skal skrive under på at «vi trenger mer om psykisk helse» i skolen. Bli kjent med gjengen som skal drive kampanjen!

Fullsizeoutput b1d size large

Publisert av Magnus Kristiansen 

.

TRINE WEYDAHL

22519443 1481678005258424 2398165953183597842 n size small

.

Jeg er ei 17 årig jente fra Stjørdal som driver en youtube kanal ved samme navn. Der poster jeg mye om trening, humor og min hverdag. Jeg valgte mental helse fordi jeg selv er pårørende og har en del venner som har slitt psykisk. Det er et voksende problem i dagens samfunn, og jeg mener det er viktig å sette det på dagsordenen. Senere i livet har jeg også lyst til å studere innenfor psykologi, siden jeg interesserer meg såpass for tema. 

Det dere kan forvente å finne på min kanal under Giving Tuesday kampanjen er sterke og emosjonelle videoer, hvor jeg deler min historie og mine tips til hvordan man kan hjelpe venner og familie som sliter psykisk.

.

OLE JOHANNES FERKINGSTAD

Fullsizeoutput b21 size small

.

 

Jeg er 21 år og kommer fra Karmøy, men har nå bosatt meg i Oslo. Jeg studerer for tiden journalistikk ved Høyskolen Kristiania, lager YouTube-filmer, jobber med sosiale medier og henger med venner. Travelt liv med andre ord. Jeg valgte Mental Helse fordi deres budskap passet perfekt til min kanal, hvor jeg vil hjelpe andre. Mental Helse har viktige fokuspunkter som jeg mener det er viktig å fremme.

Jeg vil lage innhold basert på min historie og mitt liv som kristen homofil. Det vil også komme videoer som omhandler prestasjonspress, og hvordan jeg hjelper andre til å føle seg bedre. 

.

HELLE SANGFUGL LANGMOEN

Helle langmoen pressebilde size small

.

Jeg driver en livsstils- og musikkanal på YouTube kalt Sangfugl. Jeg er personlig investert i Mental Helse og opplysning for ungdom. Jeg tror at det å få inn mental helse som fag i skolen vil åpne for å forstå seg selv og menneskene rundt seg bedre.

Mitt bidrag til kampanjen er å dele min egen historie og fortelle hva jeg har lært siden jeg fikk diagnosen deprimert. Jeg håper at ved å snakke om og å ha et bevisst forhold til vår mentale helse kan vi lette på presset mange unge føler i dag, bli bedre på å snakke om følelser og ta vare på vår psykiske helse på samme måte som vi tar ansvar for fysisk helse. 

.

MARTE-SOPHIE

Fullsizeoutput b27 size small

.

Jeg er 18 år og kommer fra Drammen. Jeg valgte Mental Helse fordi det har vært en del av livet mitt i mange år og det er et tema jeg brenner mye for. 

På min kanal vil dere se videoer om min fortid med psykisk helse og hvordan jeg har klart meg. Dere vil også høre om hvordan det er å droppe ut av skolen pga. psykiske lidelser.

.

KOVU KINGSRØD

Fullsizeoutput b29 size small

.

Selv om jeg er en norsk gutt og har bodd i Fredrikstad hele livet, har jeg en YouTube kanal med seere fra hele verden. I en alder av 16 har jeg jobbet meg opp til over 100.000 abonnenter gjennom videoer om blant annet min erfaring med å være født i feil kropp og psykiske utfordringer jeg har erfart som et resultat av dette. Siden det allerede er et såpass sentralt tema på kanalen min var det derfor et naturlig valg å velge å jobbe med Mental Helse i anledning Giving Tuesday.

Som mange andre unge er skolen en stor del av livet mitt, og jeg vet gjennom personlig erfaring at det Mental Helse prøver å gjøre ved å skape ekstra vekt på psykisk helse i skolen vil hjelpe mange.

.

SEBASTIAN MELBYE

 

Fullsizeoutput b23 size small

.

Sebastian er mannen bak youtubekanalen Fullflex. Sebastians mål er å «spre treningsglede» og på å undervise og underholde. Seb har stor tro på at det er en sammenheng mellom det fysiske og psykiske og at man gjennom trening kan bedre begge deler.

Under giving tuesday vil det dukke opp flere videoer som forhåpentligvis kan sette fokus på den nyttige effekten trening har på generell helse og psyke.

Oppdatering:

Se alle filmene her.

Flere saker fra Mental Helse