24. jan 2023 Mental Helse

Camilla er ny kampanjerådgiver i Verdensdagen

Mental Helse har ansatt Camilla Voutilainen Nordbø som ny kampanjerådgiver i Verdensdagen for psykisk helse. Hun kommer fra jobben som visuell journalist i NRK Nyheter sin Ung-redaksjon.

Camilla 2
(Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy/Mental Helse)

Camilla er en 32 år gammel, halvt finsk illustratør som kommer fra Oslo. Hun har en utdannelse innen grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, hvor temaer som fasader på sosiale medier og psykisk helse har vært fokus i prosjektene. I januar startet hun i jobben som kampanjerådgiver for Verdensdagen.

- Jeg gleder meg til å lære mer om psykisk helse, og formidle kunnskapen pedagogisk og konstruktivt gjennom Verdensdagen. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med de andre på kontoret, og at vi kan bruke hverandres kunnskap og erfaringer til å fortsette med det viktige arbeidet om å skape større åpenhet og minske stigma. Det er mye innenfor feltet som er spennende, men jeg brenner litt ekstra for utenforskap og ensomhet, forteller hun.

Camilla har jobbet med å illustrere videoer om følelser og kjærlighetssorg i forbindelse med Verdensdagen gjennom NRK.

- Utenom det har jeg lagt merke til promotering på sosiale medier, husker den grønne profilen og sommerfugl-logoen. Jeg har ikke deltatt på markeringer før, ei heller fått teste et av de berømte stresshjertene, men håper at det endrer seg nå, smiler hun.

Hvilke tanker har du om hvordan kampanjen kan utvikle seg?

- Jeg håper at vi kan bruke kampanjen til å utforske symboler som man kan knagge ulike følelser og tilstander på, å oversette kunnskap fra tekst til bilde eller tegning. Jeg tror at det kan bli lettere å åpne seg hvis en får et større ordforråd, også innenfor visuelle metaforer, om den psykiske helsen. Kanskje det kan skape en distanse som kan være en omvei forbi skam eller stigma som er knyttet til ulike følelser eller opplevelser.

Flere saker fra Mental Helse