11. mar 2021 Mental Helse

«Embrace» – ungdomsbedriften som tar samfunnsansvar på alvor.

Da en medelev tok sitt eget liv, bestemte ungdommene for å gjøre noe som kunne bidra positivt til samfunnet. Resultatet ble ungdomsbedriften «Embrace». – Vi slo an en prat med økonomiansvarlig Adrian Falch.

Embrace logo

Hei Adrian! Spennende prosjekt dere har startet. Hvem er gjengen bak «Embrace»?

– Vi er seks målrettede elever/grundere fra Kongshavn videregående skole. Vi ønsker å spre et utrolig viktig budskap og bidra positivt overfor mennesker som sliter med psykiske helseproblemer. Vi tror fokus på psykisk helse er spesielt viktig nå i en tid med korona og mange som er overlatt til seg selv hjemme. Helsesøstre på skolene i Oslo har nylig sendt ut en bekymringsmelding som følge av en betydelig økning i ungdom som sliter med psykiske utfordringer.

Embrace folka
FORAN FRA VENSTRE: Karin Sveen (produksjonsansvarlig), Stine Johnsen Rosén (SoMe-ansvarlig) og Mathilde Sverdrup-Thygeson (daglig leder). BAK FRA VENSTRE: Edwin Berg (salgsansvarlig) Adrian Falch (økonomiansvarlig) og Fredrik Wold (markedsansvarlig).

Kan du fortelle litt om forretningsmodellen deres?

– Vi skal designe, produsere og selge bærekraftig armbånd som er laget av resirkulert metall og hvor vi bruker resirkulert, miljøvennlig innpakning. Leverandøren vår A/Bareness, hjelper oss med design og produksjon av armbåndene i Nepal, som bidrar til arbeidsplasser i utviklingsland. De har fokus på at arbeidet skal gjøres med høy kvalitet, og at arbeiderne i Nepal har gode arbeidsforhold. I tillegg skal vi i samarbeid med helsesykepleiere på ungdomsskoler i Oslo, holde foredrag i klasserom om psykisk helse. Gjennom foredragene ønsker vi å normalisere psykisk helse, oppfordre de som sliter til å søke hjelp og å hedre minnet til en av våre medelever.

Hvordan kom dere på ideen om å starte en bedrift?

– Bakgrunnen for at vi startet «Embrace» var at en av våre medelever tok sitt eget liv i fjor vinter. Det er dessverre altfor mange unge som sliter med dårlig psykisk helse. Vi ønsket å gjøre noe, være med å bidra til økt fokus på psykisk helse. «Embrace» er vårt bidrag. I tillegg doneres 62 kr for hvert solgte armbånd til Mental Helse. Armbåndene er tett knyttet opp til navnet «Embrace», som spiller på det å omfavne hverandre og slagordet vårt: «Frem med din hånd, så knytter vi bånd».
Adrian tilføyer.
– Å start ungdomsbedriften «Embrace» har er et spennende og morsomt prosjekt. Vi får muligheten til å komme oss ut i næringslivet og får en smakebit på hvordan det er. For flere av oss er dette favorittfaget fordi vi selv kan bestemme hva vi skal.

– Takk for praten Adrian! Vi ønsker dere lykke til med bedriften. Vi er svært takknemlige for at dere valgte Mental Helse som donasjonsmottager. Hvor kan folk få kjøpt armbåndene?

– Armbåndene selges i vår nettbutikk. Til alle som kjøper armbåndet, vil det følge med et kort. Det sier «Bær armbåndet med stolthet og kjærlighet. Det viser at du bryr deg om dine medmennesker og at du støtter kampen for økt åpenhet og forebygging av psykiske helseproblemer.»

Armbånd
«Embrace» selger to ulike varianter armbånd, der det ene er laget av messing (venstre) og det andre av oksidert messing (høyre). Det vil stå «Embrace» på utsiden av armbåndet og telefonnummeret (116 123 red.anm.) til Mental Helse Hjelpetelefonen på innsiden. Det er et bevisst valg at telefonnummeret er på innsiden – hjelpen er deg nærme.

Besøk «Embrace» sin nettbutikk..
Instagram

Flere saker fra Mental Helse