28. sep 2022 Mental Helse

Fem grunner til å markere Verdensdagen

Mandag denne uka startet årets kampanje #løftblikket, og til nå er det registrert over 2700 markeringer over hele landet. Her får du fem grunner til hvorfor du bør markere Verdensdagen for psykisk helse.

Kampanjebilde 16 9

Arbeidsplasser, skoler, kommuner, organisasjoner og ildsjeler over hele Norge mobiliserer til felles innsats mot ensomhet og utenforskap i ukene før og etter Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober. I fjor var det rekordmange markeringer, hele 3100 over hele landet. I år har vi hittil registrert 2700 markeringer.

- Vi ønsker at årets markeringer skaper gode og meningsfulle møter mellom forskjellige mennesker. Vi trenger flere arenaer til å møtes på tvers av generasjoner, kulturer og erfaringer. Det er med på å utvide vår forståelse for hverandre, og viktig for å motvirke stigma, ensomhet og utenforskap, sier Anura Sankholkar, kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse.

Registrer markering av Verdensdagen

Kalenderen til Verdensdagen for psykisk helse, publisert på deres hjemmeside, gjør det mulig å vise fram det store mangfoldet av markeringer og få mer innsikt i hvilke tiltak som igangsettes i årets kampanje. Du kan selv velge om markeringen skal være offentlig tilgjengelig på nettsiden, eller skjules. I år er det også mulig å gjøre endringer på markeringen din i etterkant av registreringen.

Registrer markering her.

Fem grunner til å markere Verdensdagen

1. Du styrker din egen psykiske helse

2. Et rausere samfunn er viktig for den psykiske folkehelsen

3. Du er med på å skape et mer inkluderende miljø rundt deg

4. Mindre stigma og skam rundt psykiske utfordringer

5. Det kan bli lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Registrer din markering på verdensdagen.no

30 år med Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, som markeres fra uke 39-42 hvert år.

I år er det 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet som en internasjonal FN-dag 10. oktober for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land, ofte for å skape oppmerksomhet om globale samfunnsutfordringer innen psykisk helse.

I Norge er Verdensdagen en nasjonal befolkningskampanje som blir markert av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og enkeltpersoner fra hele landet mellom uke 39-42 hvert år. Mental Helse har koordinert kampanjen siden 1992 på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Vi trenger hverandre.
#løftblikket

Flere saker fra Mental Helse