30. nov 2021 Mental Helse

Frivillig med Solveig Kloppen

Podkasten er en del av opptakten til Frivillighetens år 2022.

Tema, frivillig, solveig kloppen, s 10
SNAKKER MED FRIVILLIGE: Solveig Kloppen leder podkast om frivillighet i Norge. (Foto: PLAN B)

I 2022 skal frivilligheten, Norges viktigste lagarbeid, feires. Året skal markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer.
Frivillig innsats
Solveig Kloppen har laget podkast hvor hun snakker med frivillige landet rundt, frivillige som gir av sin egen tid for å hjelpe og inspirere andre. Her hylles dem som har ofret helgesøvnen, verdifull familie og egentid for å organisere loppemarkeder, trene fotballag, vaske håndballdrakter, selge vafler, dirigere kor, merke nye turstier og rydde strendene våre for plast.
Ikke minst snakker hun med mennesker som har reddet liv, fordi de har stilt opp som frivillig når krisen har rammet. Noen har funnet veien ut av ensomhet og til og med truffet mannen eller dama i sitt liv gjennom det frivillige arbeidet.
- Frivillighet Norge har som mål å synliggjøre verdien av frivillig innsats og frivillige organisasjoner, slik at flere får lyst til å delta og til å støtte frivilligheten. Vi håper “Frivillig med Solveig Kloppen” vil bidra til dette, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, i en pressemelding.

Vil gi inspirasjon og motivasjon

- Denne podkasten hyller pionerene og heltene som i sin tid var med på å starte viktige institusjoner som skoler, barnehager og helsestasjoner, for å nevne noen. Institusjoner vi ikke hadde klart oss uten i dag. Vi får møte frivillige innenfor helt ulike aktiviteter. Mye er forskjellig, men vi har enda mer til felles som organisasjoner og som frivillige, og vi har mye å lære av hverandre, mener Johnsen.
Frivillighet Norge håper podkasten vil gi inspirasjon og motivasjon til dem som bruker fritiden sin til beste for fellesskapet. Den består i alt ti episoder, og i 2022 vil det bli laget 20 nye episoder som omhandler det som skjer i Frivillighetens år. Podkasten finner du både på Spotify, Apple og Acast.

Flere saker fra Mental Helse