20. jun 2019 Mental Helse

Gave til Mental Helse ...

… fra fotballkeeper Sean McDermott.

Fotballtrøye

I dag har jeg bursdag🎈🕺
I den anledning har jeg inngått et lite samarbeid med Mental Helse @mental_helse , hvor vi ønsker å sette fokus på psykisk helse.
Dette sto det å lese på Sean McDermott sin Facebook-side 30.mai i år. For fotballinteresserte er han et kjent navn; født i Kristiansand og med norsk mor og irsk far. 1. mars i år skrev han under en treårskonkrakt med Kristiansund. For øvrig har han spilt flere kamper for Irlands aldersbestemte landslag.

Mcdermott signert (3)
Fotballkeeper Sean McDermott vil ha mer åpenhet rundt psykisk helse.

- Jeg synes det var gøy å gjøre litt mer ut av dagen ved å spre oppmerksomhet rundt et tema jeg er opptatt av, nemlig psykisk helse.
Videre skrev han følgende på FB-siden sin: Ønsker du å hjelpe meg med å støtte Mental Helse, vipps ett valgfritt beløp til 81733, under Kjøp og Betal. Tusen takk.

- Psykisk helse er noe som angår oss all, også idrettsfolk, konstaterer Sean.
Han forteller at psykiske helseutfordringer kanskje ikke er det det har vært snakket mest om i garderoben etter en kamp, men at det er i ferd med å endre seg.
- Det er flere spillere som har fortalt at de sliter litt, for eksempel med angst. Jeg tror nok flere vegrer seg for å snakke om psykiske helseutfordringer fordi de er redde for ikke å bli satset på. Derfor er det så viktig å normalisere dette.
Han viser til tungvektbokseren Tyson Fury.
- Fury har slitt med psykiske helseplager. Han har vært åpen om det, og vist at det er mulig å reise seg igjen etter å ha opplevd lignende ting som ham selv.

I tillegg til innsamlingen kjørte Sean en konkurranse hvor de som deltok kunne være med i trekningen av Irland-drakten hans fra Nations League kampen mot Danmark. Drakten har samtlige autografer fra dem som utgjorde den irske landslagstroppen den dagen.
Rundt hundre personer deltok i konkurransen, og det var en ung gutt fra Kristiansand som vant drakten.
- Han ble veldig glad, og drakten er sendt med posten.
Mental Helse takker Sean så mye for innsatsen som resulterte i vel 7000 kroner.

Flere saker fra Mental Helse