12. jan 2021 Mental Helse

Gratis nettkurs i sjakk

Mental Helse og Sjakk & Samfunn arrangerer gratis nettkurs i sjakk fra slutten av januar til midten av februar. Projektet gjennomføres takket være midler fra Stiftelsen Dam.

Colourbox29880780

Kursrekken skal bidra til å hindre ensomhet, isolasjon og redusere de negative konsekvensene av smitteverntiltak i samfunnet.

Kursrekken vil starte opp i slutten av januar, og det arrangeres separate kursrekker i hvert fylke for å sikre god oppfølging av alle kursdeltagere. Kursene passer både nybegynnere og erfarne spillere.

Brenner for sjakk og mental helse

Sjakk og Samfunn har utviklet en variert og spennende kursrekke i samarbeid med sjakktrener Torbjørn Ringdal Hansen.

Torbjørn er en dyktig pedagog og har lang erfaring som sjakktrener, og han var den første treneren til verdensmester Magnus Carlsen.

– Grunnen til at jeg ønsker å jobbe med akkurat dette er at sjakk og mental helse alltid er noe jeg har brent for. Jeg får med det knyttet utdanning og min store interesse sammen. Jeg har erfaring fra flere felt innen sosialt arbeid, og jeg har sett hvilken glimrende redskap sjakken kan være. Dessuten favner sjakken bredt, og jeg tenker det kan være en perfekt hobby uavhengig av hvilken bakgrunn man har, sier Torbjørn.

Han får med seg et solid trenerteam bestående av Maud Rødsmoen, Kjetil Lie og Erik Grindbakken.

Lyst til å være med på kurs i ditt fylke? Meld deg på her! (Begrenset antall plasser)

Flere saker fra Mental Helse