22. nov 2020 Mental Helse

Jill Arild – gjenvalgt landsleder

Jill Arild ble valgt til Mental Helse sin landsleder for to nye år.

Jill valg
Mental Helse sitt landsmøte 2020: Jill Arild, landsleder for to nye år. (Foto: Kristin Bergersen)

På landsmøtets siste dag sto valg på dagsordenen. Jill Arild ble gjenvalgt som landsleder. Bente Holm Mejdell ble valgt som 1.nestleder og Haakon Steen ble valgt som 2.nestleder.

Jill Arild holdt følgende innlegg:

På Gardermoen for to år siden ble jeg kastet, eller kanskje rettere sagt hoppet jeg inn i et eventyr jeg ikke ante hvordan ville ende. Jeg stilte den gangen til valg fordi jeg vet hvor mye Mental Helse betyr for mange, og hvor mye organisasjonen har betydd for meg personlig.

Jeg startet i Mental Helse Nome, før veien gikk videre til Mental Helse Telemark, og før jeg visste ordet av det hadde jeg havnet i sentralstyret. Og for to år siden ble jeg altså valgt til landsleder. Det at jeg har gått denne veien, betyr at jeg vet hva slags utfordringer lokallagene står i, jeg kjenner organisasjonen, jeg vet hva som kreves av dere alle.

Som sagt har Mental Helse betydd utrolig mye for meg det siste tiåret. Uten Mental Helse vet jeg ikke om jeg hadde vært her jeg er i dag. Når jeg hadde det som mørkest og livet var vanskelig var det de fine folka rundt meg i Mental Helse som holdt meg oppe, og som gjorde at jeg orket å gå videre på veien. Det er når jeg kommer ut av tunge perioder jeg forstår hvor viktig denne organisasjonen er, både for meg personlig og for samfunnet.

Det at mine vanskelige og vonde opplevelser kan være med på å bidra til at vi får bedre helsetjenester, og får den hjelpen vi har krav på og behov for, det opplever jeg som utrolig meningsfylt.

Det å ha fått lov til å møte så mange fine og flinke folk i vårt langstrakte land, og se den veksten de får av å være med i Mental Helse, det er som sagt den beste betalingen jeg kan få.

Vi er på rett vei; det har dette landsmøtet vist. Gode diskusjoner, gode saker, dyktige delegater fra hele landet, og vi har fått vist frem de resultatene vi har oppnådd sammen gjennom de siste to årene. Vi har økt synligheten til Mental Helse over hele landet, vi har tusenvis av mennesker som støtter vår sak gjennom gavedonasjoner og sosiale medier. På toppen av alt dette har vi klart å snu en trend; medlemstallet vokser igjen. Vi er større i dag enn da jeg tok over i 2018. Alt dette er jeg utrolig stolt av at vi har fått til sammen. For alt dette er et resultat av lagarbeid, med respekt for hverandres ulike standpunkt, hvor vi inkluderer alle, hvor vi jobber for åpenhet og likeverd. Våre verdier ligger i ryggmargen, og de må være med oss hele veien.

Jeg ser fram til å lede denne fantastiske organisasjonen videre.

Flere saker fra Mental Helse