25. jul 2018 Mental Helse

Mental Helse deltar på Norway Cup

Sammen med blant annet Frivillighet Norge erMental Helse tilstede på Global Goals Arena på Ekebergsletta i uke 31. Vi står på stand onsdag (1.8), torsdag (2.8) og fredag (3.8) fra klokken 10:00 – 18:00. 

An nc b 1 nc size large

Tekst: Magnus Kristiansen

Opplysningsarbeid 

Vi ønsker møte ungdommen der de, slå av en prat med de som ønsker, og at vi sammen skaper oppmerksomhet rundt vårt hovedbudskap: «Har du det vanskelig? Snakk med noen du stoler på». 

I tillegg ønsker vi å både avklare og avmystifisere spørsmål rundt psykisk sykdom. Vi vil også informere om hvor man kan henvende seg for å få hjelp, hva man kan gjøre for en venn eller familiemedlem som sliter, samt fremme verdier som handler om å være fornøyd med seg selv og sine prestasjoner uavhengig av om man vinner eller taper. Fotball er tross alt et lagspill og vi bør alle som en styrke vår oppmerksomhet mot verdien av å ta vare på hverandre. Livet er uforutsigbart og fullt av kontraster. Av og til trenger vi alle litt ekstra støtte og hjelp. Per Fuggeli (1943 – 2017) oppsummer det best: «Ikke vær et 1-tall på jorden, bry deg om flokken din»

Aktiviteter

I tillegg til opplysningsarbeid skal vi dele ut «give-aways» og arrangere en rekke aktiviteter:

  • Triksekonkurranse med fokus på gleden av deltagelse der de som er nærmest gjennomsnittet «vinner» en fin liten gave.  

  • Fotovegg (SoMe): Vi inviterer ungdommer til å ta bilde/selfie (med egen mobil) foran vår Mental Helse-vegg. Vi lar ungdommene velge mellom noen ferdiglagde «snakkebobler» og inviterer dem til å dele bildet på Instagram. Alle «selfiedeltakerne» er med i trekningen om en signert landslagsdrakt (3 stk.) og 2 billetter hver til Norge mot Nederland (A-kvinner) 4.9 på Intility Arena (12×2 stk.), og Norge mot Kypros 6.9 (A-herrer), på Ullevaal (12×2 stk.).

  • Våre Snakkebobler#: #lovåhadetvanskelig, #snakkmednoen, #snakkomdet, #noendustolerpå, #godnok, #værdinegenbestevenn og #lagspiller.

  • Norway Cup#: #norwayCup,  #frivilliginnsats,  #globalgoals og  #taketheball. 

Vi ønsker at vår stand skal bli en fin plass å besøke.

Sett pris på frivillige – Frivillighet Norge

Vår stand er en del av et større arrangement sammen med mange andre frivillige organisasjoner. Dette er i regi av Frivillighet Norge. Sammen med Norway Cup står vi alle om tre felles verdier: Inkludering, likestilling og miljø.

Røde Kors, Kors på halsen, En å snakke med, Skeiv Ungdom , På lag med mangfoldet, Natur og Ungdom ,A step Closer ved Betul, Juba, Mobbestopp, Verdens største MOBBESTOPP-sirkel, Aleneforeldreneforening, AFS Norge Internasjonal Utveksling, Velkommen til Norge – Verden er liten, Solidaritetsungdommen, SNU, AKKS, KRIK, KFUM/KFUK og MirUng. 

 

 

Flere saker fra Mental Helse