12. des 2019 Mental Helse

Mental Helse lanserer podcast!

Endelig er den her. Mental Helses helt egen podcast! Tema for de første 8 episodene av Mental Helses podcast er bruk av tvang i psykiatrien.

Logo podcast 16 9

Det er altfor mye feil og ulovlig bruk av tvang i vårt psykiske helsevern. Mental Helse har gjort det til en kampsak å redusere bruken av tvang. I denne podcast-serien av Mental Helse, møter programleder Oddvar Stenstrøm åtte personer med ulike erfaringer knyttet til psykisk helsevern, og snakker om bruk av tvang i den norske psykiatrien. Gjennom flere episoder setter vi derfor søkelyset på nettopp dette. Hvorfor blir det brukt så mye tvang, selv når det er ulovlig? Og hva kan vi gjøre med det?

I første episode møter vi generalsekretær i Mental Helse, Linda Berg-Heggelund som snakker med Oddvar Stenstrøm om bakgrunnen for podcasten og Mental Helses standpunkt om tvang i psykiatrien.

Episode 1 finner du her.

I andre episode av podcast-serien fra Mental Helse møter Oddvar Stenstrøm romforsker Solveig Kjus. Solveig snakker om sine egne erfaringer med tvang i psykiatrien og gir oss et unikt innblikk i hva det vil si å være pasient i psykisk helsevern i dag.

Episode 2 med Solveig Kjus.

Flere saker fra Mental Helse