10. mai 2022 Mental Helse

Mental Helse Vefsna feiret 40 år!

Sist helg feiret Mental Helse Vefsna 40-års dag. Varaordfører i Vefsn kommune Rune Krutå (AP) var tilstede og holdt en varm hilsningstale om betydning av dette flotte lokallaget.

Andreas og tonje
Andreas Lund (t.v.) fikk blomster og mye takk av lokallagsleder Tonje Christina Kristoffersen for sitt femårige arbeid som leder i Mental Helse Vefsna.

Det var rundt 30 gjester tilstede under markeringen av 40års jubileet. Organisasjonsrådgiver Aina Kaupang representerte Mental Helse sentralt på arrangementet. Varaordføreren trakk i sin tale spesielt frem Per Hansen som var styreleder 2006-2016, som lenge har vært en av ildsjelene i lokallaget. Hansen mottok «Årets ildsjel» prisen av Mental Helse 2018. Han var også en av seks nominerte til Frivillighetsprisen i 2019 i regi av Frivillighet Norge.

Per hansen og varaordfører
Varaordfører i Vefsn kommune Rune Krutå (AP) roste Per Hansen for hans mangeårige innsats for lokallaget.

Styreleder Tonje Christina Kristoffersen (styreleder 2016-2017 og 2022-) takket Andreas Lund for hans femårige arbeid som styreleder. Hans innsats for å skape vekst og fremgang for lokallaget har vært av stor betydning. Per Hansen var toastmaster under arrangementet. Han mente at arbeidsoppgavene var fordelt etter egenskaper. “Tonje kan lede, andre lager mat. Jeg kan prate og da ble dette min oppgave”, sa Per til stor underholdning for de fremmøtte. Per gikk også gjennom historien om hvordan Qvales ble til. For det var lokallaget i Vefsna som fikk startet dette lokalet. Dette stedets betydning kom frem i alle kveldens taler.

Historie 2
Historisk dokument: Referat fra konstituerende møte 5. mai 1982.

Kvelden besto av mange sterke historier og flere reiser. Ikke minst viste folk mye takknemlighet, for den betydningen Mental Helse har hatt i livene deres.
Historie
Historie: Referat fra åpent møte med daværende landsleder og grunnlegger av Mental Helse; Øystein Winje.

Gratulerer så mye med de første 40 åra til Mental Helse Vefsna!

Flere saker fra Mental Helse