6. aug 2019 Mental Helse

Mental Helse på Norway Cup

Mental Helse har sammen med mange andre medlemsorganisasjoner vært til stede i bærekraftsområdet, Global Goals Arena, på Norway Cup siste uka i juli.

Nc19 lykkehjul kø

Norway Cup er en fotballturnering for ungdom mellom 6 og 19 år og regnes som verdens største fotballturnering. Turneringen har blitt avholdt hvert år siden 1972, og totalt spilles det rundt 6000 kamper i løpet av uka.

Mental Helse inviterte til #lovåhadetvanskelig kampanjen på Norway Cup. Mental Helse ønsker at alle barn og unge skal oppleve samhold og inkludering i idretten, men vet at det er flere som står utenfor. Det kan være av økonomiske grunner, sosial angst, kroppsbilde og mobbing for å nevne noe. Det har aldri vært så mange unge som føler seg ensomme som i 2018. Det er også én av fem ungdommer som føler de ikke strekker til og kjenner på stress som går utover livskvaliteten deres. Dette ønsker vi å gjøre noe med og inviterte derfor ungdommen til en dialog på Norway Cup.

Vi arrangerte lykkehjul-quiz om psykisk helse. På standen sto det engasjerte ansatte fra Hjelpetelefonen og Mental Helse som aktiviserte ungdommene over fire dager. Lykkehjul-quiz besto av enkle spørsmål om psykisk helse, og ungdommene fikk mulighet til å starte en samtale rundt tematikken og stille spørsmål om psykisk helse.
Mental Helse stilte også med fotovegg. Her kunne ungdommene holde opp fotoskilt med positive utsagn som ‘du er bra nok’ og ‘god som jeg er’. Dette for å bevisstgjøre at det viktigste er å delta og ha det gøy med fotballen. I tillegg kunne de vinne signerte landslagsdrakter fra herre og kvinnelandslaget.

Foto frivillighet norge birgitte heneide 27616

Regjeringen og Oslo byråd besøkte Mental Helse
Statsminister Erna Solberg og barne- og familieministeren Kjell Ingolf Ropstad besøkte begge Mental Helse sin stand. Det samme gjorde ordfører i Oslo, Marianne Borgen. Borgen syntes det var engasjerende å se at så mange ungdommer var interessert i arbeidet og innsatsen de frivillige organisasjonene sto for.

Flere saker fra Mental Helse