1. apr 2020 Mental Helse

Pratelinjen i Lofoten

Mental Helse Vågan har opprettet en pratelinje.

Lof 5

- Idéen om en pratelinje sprang ut av situasjonen vi er i. Det at vi ikke lenger kan komme sammen som vi bruker å gjøre, og at andre naturlige samlingssteder er stengt, gjorde at jeg ønsket å tilby en lokal variant av Mental Helse Hjelpetelefonen, sier Espen Kløften, leder av MH Vågan.
Fra mandag til fredag, i tidsrommet fra klokken 10.00 til klokken 14.00, er Espen tilgjengelig, ikke bare for medlemmer, men for alle Lofot-væringer. Foreløpig har linja eksistert kun i to uker, men den vil vedvare så lenge det er behov for den.
- Vi har lagt ut informasjon om Pratelinjen vår på nettsidene våre og andre digitale plattformer.

På nettsidene til lokallaget står det å lese:

Vi må ta vare på hverandre i vanskelige tider. Det er mange møteplasser som er stengt, og vi kan føle angst og bli isolert.
Samtidig har en positiv dugnadsånd kommet frem blant folk, og krisen kan også bringe frem det gode i oss. I Vågan ønsker vi å strekke ut en hånd til folk i Lofoten som trenger noen å snakke med. Vi har tid til en prat!

Det er Espen sjøl som vil svare på eventuelle henvendelser.
- Foreløpig er det ingen som har tatt kontakt, men jeg har fått mange positive reaksjoner på tiltaket. Det kan nok være en høy terskel å forsere for mange, men jeg ønsker først og fremst å være en venn; en som lytter og som kan være en god samtalepartner. Jeg skal ikke drive noen form for terapi, og om det som kommer fram er alvorlig, vil jeg henvise videre til Mental Helse Hjelpetelefonen, poengterer Espen Kløften.

Lofotposten har også skrevet om den lokale hjelpetelefonen.

Flere saker fra Mental Helse