7. apr 2020 Mental Helse

Samlet inn over 13.000 til Mental Helse Hjelpetelefonen

Marit Bjerke er glad i å lage mat og loddet ut en middag for to til inntekt for Mental Helse Hjelpetelefonen blant sine Facebook venner. Middagen vil bli gjennomført når smitteverntiltakene er opphevet.

Marit Bjerke samlet inn over 13.000 kroner til Mental Helse Hjelpetelefonen.
Marit Bjerke samlet inn over 13.000 kroner til Mental Helse Hjelpetelefonen.

Et lodd kostet 150,- og man kunne kjøpe så mange lodd man ville. Aksjonen startet fredag og da Marit trakk vinneren av middagen på søndag så hadde utrolige 13.050 kroner blitt vippset til Hjelpetelefonen.

Hvorfor har du samlet inn penger til Mental Helse Hjelpetelefonen?

Jeg har selv vært pårørende til en som ikke fikk til dette livet, så jeg vet hvor viktig det er at felleskapet har gode tilbud. Tiden vi er inn i er for mange litt som et forstørrelsesglass, den som har det tøft får det kanskje enda tøffere. Mental Helse Hjelpetelefonen er derfor et viktig tilbud som betyr så mye for så mange.

Grunnen til at du ville gjøre dette, var jo også at dine små matblogger på Facebook er veldig populære. Du er en hobbykokk som liker å lage god mat. Hva er din favorittrett å lage?

Min favoritt rett? Det er ikke et enkelt spørsmål for en matnerd. Men min interesse for mat kommer fra mammaen min. Mamma og pappa bodde tre år i Italia og der lærte mamma å lage spaghetti og Sugo. Sugo er en type bolognesesaus, som kokes i times vis før den er ferdig. Familien spiste spaghetti og Sugo hver lørdag i hele min oppvekst, og fortsatt er nok det noe av det aller beste jeg får.

Hva har du tenkt å servere vinneren av konkurransen?

Jeg har en plan for menyen, men det blir en overraskelse for Hege som vant.

Har du en enkel oppskrift for påsken du kunne tenkte deg å dele?

Jeg får noen ganger spørsmål om jeg har en god og enkel oppskrift. I påsken blir det kanskje mye tung mat, så her er en oppskrift på noe jeg syns er superdigg og som alle kan få til.

Wok med teriyakisaus
2 personer

 • 300 g indrefilet av svin (kan byttes med laks)
 • 2 stk gulrøtter
 • 0,5 paprika
 • 0,5 stk rødløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 10 stk sjampinjong (gjerne aroma)
 • 0,5 stk rød chili
 • Nøytral olje til steking
 • Eggnudler (100 g)
 • 3 ss teriyaki woksaus
 • Salt og pepper
 • Lettrømme
  Kutt opp grønnsakene (ovenfor er de jeg digger, men ta gjerne det du har i kjøleskapet) og skjær indrefilet av svin i terninger, husk salt og pepper på selv kjøttet.
  Varm opp en wok/stekepanne med olje, husk at den skal være varm før noe går i. Jeg woker ikke alt i et, først hvitløk, rødløk og chili, så sjampinjongen og til slutt kjøttet. Så tar jeg alt oppi woken igjen pluss kokte nudler (kones minus et minutt av det som står på pakka, den koker videre i woken). Til slutt teriyaki saus, salter og pepper.
  Legg det på en tallerken og topp det med 1 ts lett rømme og frisk koriander (kan sløyfes).

Hva er ditt råd for påsken?
Ta vare på felleskapet, ta vare på flokken din og det viktigste; utvid flokken din. En av mine daglige rutiner er å gå en luftetur. Da passer jeg på å smile til alle jeg møter, noen blir litt forvirret, men oftest får jeg mange varme smil tilbake. Så mitt beste råd er kanskje, skap deg noen gode rutiner og husk å smil så ofte du kan.

Kanskje vinneren av konkurransen får servert Marits oksehaleravioli?
Kanskje vinneren av konkurransen får servert Marits oksehaleravioli?

Flere saker fra Mental Helse