19. nov 2019 Mental Helse

Fire nye lokallagsaktiviteter får støtte fra Stiftelsen Dam

Les om fire nye spennende lokallagsaktiviter som nylig mottok støtte fra Stiftelsen Dam.

Three men riding kayaks on body of water 1497587

Mental Helse Melhus – Mestring med hundesledekjøring.

Bakgrunnen for prosjektet er å prøve ut om en aktivitet som hundesledekjøring på vinters tid kan gi mennesker med psykiske vansker en følelse av mestring.

Målsettingen er å prøve noe de ikke har prøvd før i trygge omgivelser, å gjøre mennesker trygg i samhandlingen med hund og hundesledekjøring.

Hvem kan delta: Fortinnsvis medlemmer av Mental Helse Melhus.
Antall deltagere: 12.
Sted: Nerskogen hos Trollheimen Husky.
Tid: Lørdag 14.mars 2020 (heldagsaktivitet).

Dagsplan.

Vi blir kjent med hundene vi skal bruke på egen slede, og vi har på de seler og kobler opp hundene til sleden. Vi blir opplært i hvordan vi håndterer å kjøre med hundeslede. Alle får kjøre en løype hvor det tar ca. en time i fint terreng. Det blir servering av mat og kaffe i lavvoen til Trollheimen Husky.

Vi ønsker at deltakerne skal kjenne på mestring i forhold til å være sosial sammen med fremmede, føle glede med å håndtere hundene, mestring og undring med gjennomføring av å kjøre hundeslede.

Kontaktperson

Tove-Mette Valen, Metal Helse Melhus
Epost: tovemettedesign@hotmail.no
Telefon: 41 23 43 97.

Mer informasjon blir sent ut per brev og epost til medlemmer av Mental Helse Melhus i 2020.

Mental Helse Sandnes – Økt livskvalitet for medlemmer 2020

Mental Helse Sandnes driver et kontaktsenter som vanligvis er åpent 3 – 5 dager i uka. Vi lager mat som medlemmene kan kjøpe for en billig penge. I snitt var 15,3 personer innom senteret i løpet av en åpningsdag i 2018. I løpet av året ble det registrert 3012 besøk. Foruten å være et viktig sosialt samlingssted er senteret utgangspunkt for forskjellige aktiviteter som vi ønsker å videreføre. Denne søknaden gjelder noen av aktivitetene våre, aktiviteter som i det siste har vært årvisse for vår forening.

Medlemmene våre trenger både gode sosiale opplevelser og utfordringer. Medlemmer har i en årrekke fått tilrettelegge og gjennomføre subsidierte reiser og konsertbesøk. Mental Helse Sandnes har som en målsetting at medlemmene skal få lage et tilsvarende tilbud i 2020.

Hvem kan delta: Fortrinnsvis medlemmer av Mental Helse Sandes
Antall plasser: 30

Dette skjer i 2020

  1. Konserter: Interesserte medlemmer planlegger som i tidligere år å gå på utvalgte forestillinger i Sandnes kulturhus til rabatterte priser.
  2. Dagsturer: Reisemålene for disse turene er Moi, Jæren, Haugesund, Sogndalsstrand og Jørpeland. Medlemmene betaler egenandeler tilsvarende ca. 50% av det turene koster.
  3. Overnattingstur: Reisegruppa har over tid arrangert en årlig overnattingstur. Turen gikk med buss til Ålborg i august 2019, der 11 medlemmer hadde tre overnattinger på hotell. Det var en rekke felles samlinger og utflukter på turen. Det planlegges å arrangere en tilsvarende tur høsten 2020. Medlemmene betaler egenandeler tilsvarende ca. 65% av reisekostnadene.

Kontakt person

Lars Ketil Jaatun, Mental Helse Sandnes.
Epost: larsketil@larsketil.com
Telefon: 97 54 58 45

Mental Helse Sarpsborg – Aktivisering av medlemmer

Kurs i kajakkpadling i 2020. Vi ønsker å hjelpe mennesker med sosial angst å overkomme frykten, og samtidig få litt mosjon. Fokus vil være «de gode samtalene» som kan skje rundt et leirbål, i en lunsjpause på tur, i kajakken, eller underveis på en tur.

Hvem kan delta: Medlemmer av Mental Helse Øst
Antall plasser: 20

Kontaktperson

Øyvind Arild Dah, Mental Helse Sarpsborg.
Epost: oarda@online.no
Telefon: 99 71 62 57

Mental helse Suldal – Urtehagen

Videre drift av Urtehagen.

Urtehagen er ein sosial lavterskel møteplass der ein kunne ha eit felles hageprosjekt å arbeide saman om. Å kunne kjenne på mestringskjensla i å arbeida saman, og få hagen til å blomstre og gro igjen. Ein stad der ein kunne bli kjent med andre menneske over ein kaffikopp. Mental Helse Suldal har mål om å gjera hagen tilgjengeleg for «folk flest». Der ein kan gå innom å sjå og slå av en prat over en kopp med kaffe eller lignende.

Etter at Bjødnateigen distriktpsykiatriske-senter blei nedlagt av fylket har det ikkje vore aktivitet i hagen. På den tida me har hatt treff, har me hatt eit mangfold av deltakarar. Alt frå born og ungdom, via personar med forskjellige diagnoser til rusavhengige. Regelmessig har me folk frå 20 til 80 år på treffa. Ein har hatt et stort fokus på å møta det enkelte menneske bak diagnoser. Fleire av institusjonane i lokalmiljøet nyttar og hagen.

Hvem kan delta: alle er velkomne
Antall plasser: Ubegrenset.

Kontakperson

Elisabeth Bendiksen Brekke, Mental Helse Suldal
Telefon: 91 62 58 12
Epost: elisabethbbrekke@gmail.com

Flere saker fra Mental Helse