26. nov 2019 Mental Helse

Stiftelsen Dam

25. september 2019 ble ExtraStiftelsen til Stiftelsen Dam.

Stiftelsen dam

Bakgrunnen for navneskiftet er at stiftelsen ikke lenger eier Extra-spillet, og dermed hadde et navn som verken reflekterte formål eller hvor inntektene kommer fra.
- Det har derfor vært behov for å finne et navn som ikke knytter stiftelsen til et spill som eies av Norsk Tipping. Tvert imot har vi ønsket å finne et navn som kan virke samlende på medlemsorganisasjonene og som løfter stiftelsens formål; deltakelse, aktivitet og mestring, sier styreleder, Ingrid Stenstadvold Ross.
Hun er glad for at alle medlemsorganisasjonene stiller seg bak navneendringen.
- Det har vært en lang prosess for å finne et godt navn, men nå er vi i mål, sier Ross.

Folkeeventyr og dikt

Dam forstås som et akronym, som står for deltakelse, aktivitet og mestring. Det er inspirert av folkeeventyret og diktet om Fugl Dam. Disse handler om fabelfuglen Dam, som hjelper det gode fram. En fin assosiasjon til stiftelsens arbeid, der midlene går til å hjelpe organisasjonenes gode idéer fram.
- Først og fremst er jeg glad for at vi endelig får et navn som er tettere på formålet til stiftelsen. Det forteller mer om hvordan vi forstår helse og de levde livene våre, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen, og legger til:
- Deltakelse, aktivitet og mestring er viktig i dag, og det vil også være viktig i åra framover. Det er jo dette prosjektene vi støtter handler om.

Flere navneendringer

I forbindelse med navneendringen gjøres det flere endringer i stiftelsen. Blant annet lanseres ny nettadresse: dam.no, søknadssystemet (ExtraWeb) døpes om til damnett.no og ordningen ExtraExpress døpes om til Ekspress.
Stiftelsens logo vil være gjenkjennelig for de fleste, der fuglen, farger og fonter fortsatt vil være det samme, men med det nye navnet.

FAKTABOKS:

Stiftelsen Dam
• Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter som skal gi bedre helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring for folk i Norge.
• Prosjektene drives av de frivillige helseorganisasjonene, og pengene kommer fra overskuddet til Norsk Tipping.
• I 2019 deler stiftelsen ut 305,7 millioner kroner til over tusen prosjekter i hele Norge.
(Kilde: Stiftelsen Dam)

Flere saker fra Mental Helse