8. apr 2021 Mental Helse

Studenter støtter studenter i en vanskelig tid

Fredag 16. april arrangerer studenter fra Creative Industries Management ved BI et arrangement med fokus på å hjelpe hverandre og miljøet.

Bnw background 1920

Om arrangementet

Arrangementet Plekter // Arena 2021, er et samarbeid mellom studentene og Arena Oslo. Etter et annerledes år er det viktigere enn noen gang å sette studentenes psykiske helse i fokus. Som studenter selv har de merket hvor vanskelig studentlivet har blitt i en mer digitalisert og mindre sosial hverdag.

Hjelp hverandre og miljøet

Studentene håper at arrangementet vil være en positiv opplevelse for sine medstudenter og andre unge i Oslo. Med dagaktiviteter slik som å plukke plast i strandsonene, planting av trær eller et digitalt kles-swap gjennom appen «Tise», gir studentene sine medstudenter mulighet for å hjelpe miljøet og hverandre. Med en podcast som tar opp temaene bærekraft og mental helse, og avsluttende konsert på kveldstid, er ønske at studentene kan samles enten digitalt eller innenfor covid restriksjonene i sine distrikter, for en sosial kveld.

Studentene har en tung tid

Gjennom planleggingsprosessen til dette eventet har studentene selv kjent på den tunge hverdagen uten sosial kontakt. Med digitale møter har man kjent på lite sosial tilhørighet, til tross for at lesesalene har vært åpent store deler av tiden. Med strengere og strengere tiltak har studentene mistet jobb og støtten har resultert i mer lån. Det er ikke tvil om at slike omstendigheter utfordrer den mentale helsen.

Hjelp hverandre

Noen ganger trenger man noen å snakke med, ring Studentelefonen.

Følg arrangementet på Instagram @plekter.bi og Facebook @plektercim for mer informasjon om hvordan du kan delta på årets Plekter // Arena 2021!

Flere saker fra Mental Helse