23. feb 2021 Mental Helse

Studenttelefon og chat offisielt åpnet!

Stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen (H) sto for snorklippingen da Studenttelefonen ble åpnet mandag 22. februar. – Dette er et etterlengtet tilbud for mange, sa hun i sin hilsningstale.

Vidar og politiker studenttelefonen åpning
STUDENTTELEFONEN ÅPNET: Stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen (H) klipper snoren. Vidar Torbjørnsen, prosjektleder for Studenttelefonen var fornøyd tilskuer.

- Jeg vil gi honnør til Mental Helse Hjelpetelefonen som fikk dette prosjektet opp å stå veldig raskt. Dette er et prosjekt som jeg synes er veldig bra, og vi er glade for at vi fikk regjeringen med på å bevilge 1,5 mill kroner slik at studenter skal slippe å stå i kø for å få hjelp, sa Abrahamsen i sin tale.

116 123 (tast 3)

Chat finner du her

Linjene er åpne kl. 17-07 alle dager.

- Det skal være trygt og godt å ringe og chatte med oss. Vi har et godt samarbeid med helsepersonell på studentsamskipnaden i Agder og SørØst, så studentene skal bli godt ivaretatt av oss, sa prosjektleder for Studenttelefonen, Vidar Torbjørnsen.

Vidar studenttelefonen åpning
GLAD OG SPENT: Vidar Torbjørnsen, prosjektleder for Studenttelefonen.

Studenttelefonen er finansiert av midler fra Stiftelsen DAM, Bergesen-stiftelsen og nå sist ekstra bevilgninger fra regjeringen.

- Vi gjør dette fordi vi ser at studenter har det skikkelig vanskelig. Tanken om studenttelefon er ikke ny, det har vi jobbet med lenge, men den har skutt fart under koronapandemien, understreker Torbjørnsen.

Tilbudet er gratis, og det er anonymt.

- Vi håper å nå studenter over hele landet, avslutter Torbjørnsen.

Studenttelefonen webartikkel@2x
Studenttelefonen er et samarbeidsprosjekt med Mental Helse Hjelpetelefonen og helsepersonell ved SiA, SSN og KoRus Sør.

Flere saker fra Mental Helse