29. mar 2011 Mental Helse

På kurs for ungdom om psykisk helse

Etterspørselen etter Mental Helses undervisningsprogram venn1 er så stor at medarbeiderstaben må økes, sier prosjektleder Rune Helland. Det arrangeres derfor en ny skoleringssamling for ungdomskontakter 4-6 februar i Oslo.

Venn1 stor size large

Påmeldingsfrist er 20. januar. Venn1.no er en del av Psykisk helse i skolen, og tilbys gratis over hele landet. Siden 2005 har Mental Helse drevet slik undervisning, samtidig som prosjektet har justert seg underveis.

Undervisning med effekt

Undervisningsprogrammet ble evaluert av SINTEF Helse i 2010, og funnene der var klare: Programmet virker, skoler som har gjennomført undervisningen kan vise til at flere elever tar ansvar for seg selv og venner, ved å søke hjelp når det er nødvendig. Hos skoler som ikke hadde gjennomført undervisningen så man ikke at ungdom søkte hjelp på samme måte.Skoleringssamlingen først i februar retter seg mot ungdom som er interessert i åpenhet om psykisk helse og ønsker at ungdom skal ta bedre vare på hverandre. Samlingen foregår på Soria Moria kurs- og konferansesenter i Oslo.

Flere saker fra Mental Helse