20. apr 2020 Mental Helse

Venn1 lanserer digital undervisning

Nye problemer skaper nye løsninger.

3450 20200122151525564877 2

Venn1 er Mental Helse sitt helsefremmende og forebyggende grunnkurs i psykisk helse for ungdom og videregående skolelever.

Som alle andre fysiske tjenester har koronakrisen hatt store konsekvenser. Venn1 måtte avlyse alle planlagte skolebesøk. Prosjektleder for Venn1, Veronica Pedersen, er svært glad for å ha fått på plass et alternativ som kan gjennomføres med tanke på dagens restriksjoner. Hun sier: “Mental Helse tilbyr nå Venn1-kurset via videokonferansetjenesten Teams fra Microsoft.”

Veronica Pedersen forteller at flere skoler allerede har vist interesse og sier: “alle i Venn1-teamet gleder seg til igjen å få treffe skoleungdom fra hele landet.”

Om Venn1 som fjernundervisning.

Det som gjør Venn1 unikt er at det er unge skolerte frivillige som presenterer undervisningen for elevene. Vi vektlegger og anerkjenner den subjektive opplevelsen, samt muligheten til å reflektere over og se standpunkter og opplevelser fra andre vinkler.

Undervisningen blir holdt over 1.5t og er gratis for skolene. To Venn1-instruktører vil holde undervisningen over teams og lede elevene trygt gjennom undervisningen. Det anbefales at helsesøster og lærer(e) bør være tilstede under undervisningen. Det kan dukke opp reaksjoner på temaene som blir tatt opp og da er det viktig at elevene har en trygg person som kan gi de den hjelpen de trenger. Vi håper på positiv respons og gleder oss til å (virtuelt) besøke din skole!

VI TILBYR:

  • Et foredrag om hva psykisk helse er.
  • Et erfaringsforedrag om egne erfaringer rundt psykisk uhelse.
  • Diskusjonsoppgaver og øvelser.
  • Fokus på vennskap og inkludering.
  • Gjennomgang av hvor ungdommen kan få hjelp på nett.

Ønsker du Venn1 til din skole. Ta kontakt her.

Flere saker fra Mental Helse