24. jun 2020 Psykobloggen

Hva skal du i sommer?

Psykt sommer edit
Illustrasjon: Magnus Kristiansen.

Sommeren 2020 blir spesiell for oss alle. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Nødvendigheten av late dager med paraply drink og middager på restaurant blir målt opp mot 10 dagers innreisekarantene og frykten for å pådra seg Covid19. Krisen er reell og krokodilletårer gråtes. Tenk at verden kan være så urettferdig?

For andre derimot, er denne sommeren alt annet enn spesiell. Alt er som før. Noen er låst inne på en institusjon. Hvite vegger og senger med belter. Noen er lenket fast i sosial angst. De vil, men de kommer seg bare ikke ut. Andre er nedlesset av depresjon og tunge tanker. Alt er grått og de har en kropp av bly. Sommerferie ­– hva er poenget med det? Tenk på alle de som ikke har venner. Ikke en eneste en. De klarer seg selv, men har det ikke bra. Alle de vi ikke ser. Utenfor kan de høre at verden er fin. Solen skinner, venner møtes og vakre minner skapes. For dem er denne sommeren alt annet en spesiell. Den er helt lik som sommeren i fjor, og forrige sommers sommer, og somrene før det. De som alltid er i karantene. Ensomme og alene.

Denne sommeren ønsker Mental Helse å sette et søkelys på hvordan sommerferien oppleves når en har psykiske helseutfordringer. Hvorfor oppleves tiden vi går inn i som så vanskelig? Og hva kan vi som samfunn gjøre for å hjelpe de som sliter seg gjennom sommeren?

Ønsker du å bidra til Psykobloggens sommerkampanje #psyktsommer2020? Send mail til psykobloggen@mentalhelse.no. Du kan være anonym og du har full rett til å få din tekst slettet om du i etterkant skulle angre. På forhånd takk.

Magnus profil

Magnus Kristiansen

Kommunikasjonsmedarbeider, Mental Helse.

Flere innlegg fra Magnus Kristiansen

Relaterte saker