6. mai 2019 Psykobloggen

Hvordan virkeligheten aldri kom seg - til himmelen

Dette er et livsdokument utarbeidet av en som aldri klarte å tilpasse seg samfunnets normer og levevilkår.

Adam bichler 643644 unsplash

Dette er et livsdokument utarbeidet av en som aldri klarte å tilpasse seg samfunnets normer og levevilkår. Min barndom var vanskelig og familien måtte flytte mye på grunn av en far som aldri fikk hjelp for sine psykiske plager. Under min livsreise har jeg studert og erfart livet gjennom tenkning og selvstudier, gjennom frustrasjon, angst og fortvilelse. Etter at jeg ble uføretrygdet var jeg helt overlatt til meg selv.

Mitt essay handler om at det meste i vår kultur er bygd på illusjoner og selvbedrag utformet av hendelser så langt tilbake som til sivilisasjonens vugge. Jeg forstod fort at våre liv i kulturen var bygd på fornektelser og fortrengninger av de sanne utrykk og det naturlige liv. I stedet måtte vi ta til takke med en idealisering av livet gjennom religiøs tro og intellektualisering uformet av en selvoppnevnt elite. Plagsomme fortrengninger ble dyttet ned i kjelleren og skapte underbevisstheten, mens bevisstheten omformet dem til falske forventninger og selvbedrag i skyene. Vi hadde dermed forlatt vår egen tid i naturtilstanden for godt.

Ronny Borchgrevink Grønli – mai 2019

Last ned PDF-versjon av livsdokumentet til Ronny Borchgrevink Grønli, “Illusjonen om skaperverket” i sin helhet nedenfor.

Cimg3632

Ronny Borchgrevink Grønli

Jeg er en som aldri klarte å tilpasse seg samfunnets normer og levevilkår. Min barndom var vanskelig og familien måtte flytte mye på grunn av en far som aldri fikk hjelp for sine psykiske plager. Under min livsreise har jeg studert og erfart livet gjennom tenkning og selvstudier, gjennom frustrasjon, angst og fortvilelse. Etter at jeg ble uføretrygdet var jeg helt overlatt til meg selv.

Relaterte saker