20. des 2018 Psykobloggen

Jul, ensomhet og angst

Gruer du deg til jula på grunn av ensomhet, angst eller dårlige forhold?

People 3112338 1920 size large

Jula er ikke en gledens tid for alle dessverre. Om du sliter mye med din mentale helse som angst, depresjon og lignende så kan jula være overveldende. Og er du i tillegg en fantastisk sensitiv sjel så kan det rett og slett toppe seg her, og om du for eksempel er dårlig på å sette grenser.

Har du mye angst så kan det komme av at du har opplevd mye traumer som liten, og sliter nå som voksen. Og det kan også gjøre deg mer følsom. Dette igjen kan gjøre at du kan føle deg mer ensom kanskje, siden du er så følsom og blir fort overstimulert.

Kanskje du ikke har så mye familie og venner rundt av ulike grunner. Og kanskje du har en dysfunksjonell og manipulerende familie, som rett og slett tar mye energi fra deg. Kanskje du har problemer med å sette grenser og si hva du mener og spesielt rundt familie, fordi du er blitt oppdratt til å være den “snille piken” eller den snille gutten”.

Dette igjen kan gjøre at du gruer deg mer, undergraver dine egne behov og følelser og ikke sier hva du egentlig mener i ulike situasjoner og i ulike forhold (familie, venner, kjæreste, jobben, xer osv). Dette gjør du for å “please” andre rundt deg for at ikke orker å se andres misnøye eller at de kanskje ikke aksepterer eller godtar deg. Dette igjen skaper jo bare mer angst, og er absolutt ikke snilt mot deg selv. Og skaper heller ikke gode og ekte forhold, som du ønsker å ha rundt deg og ha med deg selv.

Det skaper igjen mye stress og angst. Og igjen om du er sensitiv så blir du fort overstimulert.

Men det finnes en vei ut. Du kan få det bedre, for jeg har selv slitt mye med angst, men har kommet meg ut av det.

Det som kan hjelper er: å begynne å sette grenser rundt familie og venner, si hva du egentlig mener uten å skulle “please” noen. Dette kan da igjen skape bedre forhold, bedre selvfølelse og så mye mer.

Jeg har også laget en kjempe fin gratis meditasjon, som er en audio. Den har forandret hele livet mitt. Hva med å legge seg litt ned i jula og slappe av med denne meditasjonen? Prøve å finne roen med deg selv, sensitiviteten, vanskelig familie, vanskelige x´r eller andre forhold.

Du finner denne gratis super fine meditasjonen her, i det gratis gledes biblioteket. Super å kunne bruke for å slappe av i jula ❤️

Få også enda flere tips her om angst, og stress i jula med vanskelige forhold blant annet.

Jeg ønsker deg virkelig alt godt og husk at du er bra nok ❤️
Lys, glede og kjærlighet til fine, vakre seg.

God jul og hjerteklem – Nina Lundgård, Spirituell blogger

Nina yoga

Nina Lundgård

Jeg hjelper andre å selv-heale etter narsissistisk misbruk, psykisk vold og fra angst. Og også få mer klarhet rundt manipulerende mennesker. Jeg deler og hjelper fra egen erfaring ut av alt dette. Transformer livet ditt og få livsglede, og finn din mening i livet. Jeg er LivsGlede Coach, Blogger, Yogi og YouTuber. Les mer på bloggen hennes.

Flere innlegg fra Nina Lundgård