9. feb 2022 Psykobloggen

Pandemiens konsekvenser

Vår mentale helse ble forstyrret av korona-pandemien.

Colourbox51030696
Bilde: Colorbox.

(Dette er et blogginnlegg: Standpunkt er skribentens egen.)

I de første dagene av korona-pandemien ble vi stengt inne i hjemmene våre av en farlig og usynlig fiende. Løsningen på dette enorme og verdensomspennende problemet kom så raskt, og nå har vi vaksiner, men problemene har fortsatt ikke forsvunnet. Vi var visst ikke fullvaksinert allikevel, vi trengte enda en dose for å være godt beskyttet. Litt senere kom nyheten om en ny mutasjon, Omikron. Myndighetene strammet inn. Pandemien var visst ikke over allikevel. Ny usikkerhet sprer seg i samfunnet. Konsekvensene av pandemien er en befolkning med forverret psykisk helse. Noen kjenner på tunge tanker for første gang. Folk som slet psykisk før pandemien, blir verre.

Å være stengt i hjemmene våre har negative konsekvenser

I de første dagene av pandemien var vi stengt for hjemmet vårt. Noen mennesker ble veldig aggressive. Prisen for det, ble betalt av uskyldige mennesker som ikke fortjente det. Det er tragisk. Når man blir redd, prøver man å overleve, og ja, kanskje vil oppførselen til vedkommende endre seg til det verre.
Dette var ikke det eneste negative som skjedde. Mange hadde også depresjon og angst. Når folk begynner å føle seg alene, er det verre enn å bo alene, mener jeg. Depresjon og angst er ikke gode venner for noen. Men det er ikke en skam å be om hjelp fra en psykolog. Hvis du virkelig ønsker å hjelpe deg selv, så gjør det beste for deg selv og ikke bekymre deg for hva folk synes om deg.

For noen kan nedstenging være positivt

På den annen side var det heldigvis folk som tilbrakte tid med sine kjære, og jeg hørte og leste om førstegangsforeldre som følte seg veldig vakre med barna sine. Jeg antar at alle deler av familien hadde sjansen til å kjenne hverandre bedre og ha det gøy alle sammen. Barn trenger å føle kjærlighet hver dag i livet, både yngre og eldre barn. Det er aldri for sent å si unnskyld og å be om tilgivelse. Kanskje de fant det perfekte tidspunktet for å gjøre dette. Det er aldri for sent for noe.

La oss gjøre livene våre bedre med en enklere måte i 2022

2021 har passert og 2022 har kommet. La oss gjøre livene våre bedre på en enklere måte. Pandemien kan fortsatt være her, men livene våre må fortsette. La oss legge alle de dårlige tingene som skjedde i fjor bak oss. Kanskje noen fortsatt har depresjon og angst. Denne andre usynlige fienden forlater kanskje aldri livene våre, og den vil løpe til oss før den ødelegger oss, så vi må være sterke og kjempe. Du er ikke den eneste og du er ikke alene. Avslutningsvis, deler jeg 3 rutiner som gjør livet mitt bedre. Kanskje kan de hjelpe deg og?

  1. Prøv å lage ting som gjør deg glad. Hvis du ikke klarer det alene, ring psykologen din og avtal med ham. Jeg er sikker på at du trenger ham.
  2. Gjør gymnastikk. Gymnastikk får deg alltid til å føle deg bedre. Bra for hjerne og bra for kropp. Stå opp og dans, gjør armhevinger, eller gå en tur. Finn den treningsaktiviteten som passer deg. Glem alt, og føl deg glad.
  3. Hør på musikk som gir deg energi og gjør deg glad.

Hvis du liker å gjøre noe, bare gjør det. Ikke vær redd for noen og noe. Du kan beseire depresjon. Det er i dine hender. Du er en helt! Du er fantastisk som du er!

Evelina Johansson

Relaterte saker