Arbeidslivstelefonen
225 66 700

Personer som på dagtid sitter ved et bord og har blokker og penner, og noterer. Godt arbeidsmiljø.
Photo av Dylan Gillis on Unsplash

Hvordan få et enda bedre arbeidsmiljø.

By litt på deg selv. Ikke vær redd for andre, de fleste er helt vanlige mennesker. Til og med sjefen.

Ofte er det de små tingene som skaper det gode arbeidemiljøet, som eksempelvis den lille hyggelige småpraten om morgenen.

Eller som de små viktige tingene som å si hei og ha det. Enkelt og betydningsfullt. Dette er en måte å bekrefte at man ser hverandre.

By litt på deg selv gjennom å fortelle litt om gleder i livet, men også om hvor du kommer til kort og trenger andre. Slik legger du opp til en mer åpen og god atmosfære.

Åpne mennesker blir en glad i.

Bruk humor. En god latter forlenger livet. Humor smitter, og den som slår av en spøk i hverdagen får mange glade smil tilbake.

Gi ros. Vær raus med å gi dine kolleger ros når de har gjort det bra. Ros styrker selvtilliten og gir god stemning. Husk at også ledere trenger tilbakemelding.

Ta ansvar. Sett kaffekoppen din inn i oppvaskmaskinen, fyll papir i printeren, vis at du tar ansvar for de små fellesaktivitetene alle må gjøre. Hvis alle tar ansvar for de små tingene, reduseres mulighetene for irritasjonene.

Gjør dette året til et godt arbeidsår. Sett opp mål pr. måned eller kvartal og involver kolleger og ledelse ved behov. Vær imøtekommende og hjelpsom.

Husk " det enkle er ofte det beste", men du må selv bidra.