Nettjenesten sidetmedord.no

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre i samme situasjon som deg selv.

Sidetmedord.no drives av Hjelpetelefonen 116 123.

Sidetmedord.no er en lavterskeltjeneste for mennesker som trenger noen å skrive til. Hvert år mottar vi nærmere 60 000 veiledningsmeldinger, foruminnlegg og vennemeldinger til sammen.

Hvem svarer?

Veilederne som skriver på sidetmedord.no er betalte ansatte med forskjellig bakgrunn og livserfaring. vi har tid til å lytte, reflektere og gi råd. vi ønsker å bidra til optimisme og opplevelse av mestring og selvstendighet.

Noen stikkord om Sidetmedord.no:

 • Gratis
 • Anonymt
 • Skriftlige meldinger, chat, forum og vennetjeneste
 • Ingen grenser for hva du kan fortelle om.
 • Du møter de samme menneskene hvis du ringer til vår døgnåpne Hjelpetelefon på 116 123.

Kan jeg ta kontakt?

Ja, du er alltid velkommen! Uansett hva du ønsker å ta opp, så svarer Sidetmedord.no og Hjelpetelefonen 116 123. Vi er her for deg. Det er ingen aldersgrenser for hvem som kan skrive, ringe eller chatte.

Hva kan jeg skrive om?

Det er ingen regler eller grenser for tema; veilederne svarer uansett alle så godt de kan. Mange tar kontakt i ferier når helsesøster og en del andre hjelpetilbud er stengt.

Noen vanlige tema ungdom tar opp er:

 • Problemer hjemme
 • Mobbing
 • Ensomhet
 • Dårlig selvbilde
 • Psykiske helseplager som bekymring, angst og depresjon
 • Tanker om «meningen med livet»
 • Tanker om døden

Anonymt og gratis

Tjenestene til sidetmedord.no og Mental helse Hjelpetelefonen er gratis og anonyme. Du må registrere en bruker for å få svar fra veilederne eller publisere innlegg på nettsiden, men du trenger ikke å oppgi navn eller kontaktinformasjon.

Våre tilbud:

Veiledningstjenesten

Fast ansatte veiledere besvarer anonyme meldinger innen 48 timer. Andre brukere har ikke innsyn i disse meldingene.
Skriv til oss her.

Chatten

På Chatten har du en mulighet til å «prate» direkte med våre veiledere i Sidetmedord.no. Har du kun et kort spørsmål, eller trenger raskere svar enn 48 timer, kan kanskje Chatten være det rette for deg :-). Se etter chatte-boblen her

Forumet

Åpent forum som kan leses av alle. For å poste innlegg må man være innlogget som bruker.
Gå til forumet her.

Vennetjenesten

Gjør det mulig å legge andre brukere av forumet til som venn, slik at man kan sende hverandre meldinger uten innsyn fra andre. Du sender venneforespørsel ved å;

 1. Logge deg inn i forumet
 2. klikk på aktuelle brukernavn
 3. Send din venneforespørsel
 4. Du får din egen side med oversikt over venneforespørsler og vennemeldinger

Dikt

Her kan du selv legge ut egne dikt som du vil at andre skal lese eller gi sin kommentar til.
Gå til Dikt her.

Erfaringer

Her vil vi legge inn ulike erfaringsbaserte historier som tar for seg psykisk helse i bred forstand. Mange mennesker sitter inne med svært ulike erfaringer som andre kan ha nytte og interesse av å lese om. Det å lese andres personlige historie kan være med på å belyse og bekrefte at det finnes flere med lignende erfaringer, og gi en opplevelse av at ”det er ikke bare jeg som sliter med dette” Har du en historie du vil dele med andre? Send den inn via “skriv til oss”
Gå til Erfaringer her.