Vdph logo liggende 16 9rgb
28. sep 2019 Mental Helse Hemnes

Verdensdagen for psykisk helse i Hemnes

Vi feirer Verdensdagen for psykisk helse fra 7. til 30.oktober 2019.

Vi har noen prosjekter som startet i august og varer fram til begynnelsen av desember 2019. Dette er Glassfusing, Gjenbruk og redesign og Utsikt til Bedring.
Se også vår facebook-side for mer informasjon.

For årets Verdensdsag for psykisk helse har vi i tillegg hatt et samarbeid med skolene og barnehagene. Vi har fått tak i flere foredragsholdere.
Blant annet Ellen Nilsen fra Trygge Barn, som sammen med representanter fra Statens Barnehus Bodø skal holde en fagdag for ansatte i barnehager, helsestasjon og barnevern. Tema for dagen er: “Se barnet”.

Mats Grimsæth skal holde sitt foredrag “Fra bajas til proff” på Korgen sentralskole og Hemnes sentralskole, som er ungdomsskolene her i kommunen.

Det skal gjennomføres stand på alle 4 av bygdene i kommunen. Her starter vi 8.oktober med stand i Korgen, som er kommunesenteret. Så blir det stand i Bleikvasslia, Bjerka og Hemnesberget den 10.oktober. Her serverer vi kaffe og bløtkake. Vi slår av en prat og kanskje får vi noen nye medlemmer.

Hedvig Montgomery kommer også med sitt foredrag “Foreldremagi – hvordan få et lykkelig barn”. Her skal det også være kaffesalg med mat/kake og underholdning i form av sang og musikk.

Vi har vår egen foredragsholder i Søvi Skaga med sitt foredrag “Kunsten og leve”. Hun er fra kommunen og utdannet blant annet som coach. Her får vi høre om tanker som kan gi oss ideer om hvordan vi kan leve det gode liv.

Vi skal også ha Allsang på Korgen Omsorgsenter i kommunen. Dette er veldig populært for de eldre.

Kafe Olè tar imot en lokal musiker som skal synge og spille. Dette er et samlingssted for folk med rus og psykiske sykdommer. Og etter underholdningen blir det bingo med Frivillighetssentralen i Hemnes.

Bjerka skole skal ha Åpen skole. Dette er en barneskole fra 1.-4. klasse. Hva elevene skal presentere vites ikke i skrivende stund.

Flere saker fra Mental Helse Hemnes