Ann-Helen Svarisdal
26. mai 2020 Mental Helse Rana

Vil si opp sceneinstruktørordninga

Nordland fylkeskommune har sendt ut et varsel med oppsigelse av Sceneinstruktørordningen. Det reagerer Ann Helen Svartisdal, styremedlem i Mental Helse Rana på.

Sceneinstruktørene er en viktig faktor for at det skapes mange revy- og teaterforestillinger som har et stort lokalt publikum i Nordland. Sceneinstruktørordningen gir tjenester både til profesjonelle kulturinstitusjoner og amatører (barn og ungdomsaktiviteter og voksne som skaper forestillinger).

Vi som er amatører (og spesielt den gruppa mennesker jeg representerer) hadde aldri hatt råd til å leie inn en proff instruktør som kunne hjelpe oss til å bli bedre på scena, samt gi oss en mulighet til å utvikle oss innom teater- og scenekunst.

Det går ikke å måle hvor viktig det er for oss som arbeider på frivillig basis, å ha denne Sceninstruktørordning.

Men jeg vil også fortelle om hva selve aktiviteten gitt oss.

Den har først og fremst gitt oss entusiasme, glede og et økt sammenhold i gruppen. Noen av de mest sjenerte har fått vist frem en helt ny side hos seg selv.

Det har vært styrkende på selvfølelsen, og det har bidratt til angstmestring.

Det ligger også en stor verdi i å læra å kommunisere vår virkelighet ut til andre mennesker. En gevinst for oss, men også for publikum.

Om det frivillige arbeidet forsvinner, får vi helt tydelig et mere fattig samfunn.

– Jeg har håp om at Nordlands fylkeskommune finner en løsning på denna ordning som gjør at den kan videreføres, sier Ann Helen Svartisdal, styremedlem i Mental Helse Rana.

Mental Helse Rana har delt artikkelen med en rekke aviser i Nordland. Så langt har disse avisene trykt innlegget til Ann Helen Svartisdal:
Bladet Vesterålen, RanaNo, RanaPosten.

Flere saker fra Mental Helse Rana