2019
4. jan 2019 Mental Helse Vefsna

Vær din egen optimistgründer!

Nå har vi jammen kommet oss også til 2019. Noe enkelte blant oss kanskje ikke trodde vi kom til å gjøre. Men her er vi. Og la meg være den første til å si: La oss klare det, også det neste året. Vi er midt i mørketida, men sola har snudd. Nå blir hver dag fremover lysere og lysere. Vær din egen optimistgründer!

Nå har vi jammen kommet oss også til 2019. Noe enkelte blant oss kanskje ikke trodde vi kom til å gjøre. Men her er vi. Og la meg være den første til å si: La oss klare det, også det neste året. Vi er midt i mørketida, men sola har snudd. Nå blir hver dag fremover lysere og lysere.

Vi vet ikke stort om fremtiden. Det er nok de fleste enige om. Men jeg vet en ting angående fremtida. Og det er at jeg former min fremtid. Du former din fremtid. Sammen former vi samfunnets fremtid. Dersom vi tror det går dårlig, dersom vi går baklengs inn i fremtida, så bruker det å være slik det går. Dersom vi tror det går bra, så øker sannsynligheten betraktelig for en lys fremtid. For det å ha en positiv holdning til det som kommer endrer måten man møter det som kommer. Det endrer hva vi velger å gjøre. Det endrer utfallet av det som skjer. Så derfor vil jeg snakke om noe som egentlig er ganske komplisert. Å være optimistisk.

For å være en gründer, må man ta sjanser på det man tror på. Noen ganger går det. Noen ganger går det ikke. Flere prøver mange ganger før de får det til, men feiler mange ganger på veien. Hva er fellesnevneren for de som får til? Penger? Karisma? Ja og nei. Det hjelper selvsagt. Men det er ikke det som er den viktige hovedingrediensen. Det er optimisme. Tanken om at man kommer til å få det til gjør at man fortsetter å prøve. At man fortsetter å satse. Og det tror jeg er overførbart. Nøkkelen til suksess er å tro på oss selv. Det er å tro på det målet vi har valgt. Kanskje er det å passe inn i den røde trange kjolen som man passa i for fire år siden? Eller kanskje 15 år siden? Kanskje er det at man skal klare å komme seg i arbeid? Kanskje er det at man skal klare å gå alene i butikken. Kanskje er det at man skal klare å åpne døren når det ringer på, eller svare telefonen når det ringer. Målene trenger heller ikke å være store. Som jeg sa innledningsvis så er det komplisert. For det er ikke enkelt.

Jeg er på ingen måte noen ekspert innen temaet. Men jeg vil foreslå en øvelse jeg tror alle har gått av. Når du starter dagen din, så er du vel innom badet ditt, og der bruker det å være et speil. Eller kanskje du ikke har speil: Bruk frontkameraet på telefonen din. Hver dag vil jeg at du skal gjøre følgende. Smil til deg selv, og si at du er bra nok. For mange av oss vil det da komme tanker som forteller at man ikke er bra nok. Se på den skjeve tanna mi. Se på håret. Nei huff og huff. Nå forventer du kanskje at jeg skal si at de tankene burde ignoreres? Problemet med å ignorere de vonde tankene, er at de da oftest baller seg opp. Jeg tror det er bedre å svare de negative tankene. Jeg er bra nok, kan du si til de tankene.

Hadde du sagt de tingene du sier til deg selv, til andre? Mest sannsynlig ikke. Så svar de vonde tankene med flere positive tanker. Bygg deg opp istedetfor å bygge deg ned. Det er ikke enkelt. Men klarer du å vri en dag mer i måneden til en dag du ser mer positivt på ting, så har du allerede klart formålet jeg ser for meg når jeg sier dette. For det handler ikke om å klare alt. Noen ganger kommer man til å feile, akkurat som gründeren jeg skrev om lenger opp. Jeg skal også prøve. Og jeg vet at jeg ikke kommer til å klare det hver dag. Mange dager vinner kanskje de negative tankene. Men noen dager. Noen dager kommer det positive til å vinne. Og klarer man noen dager, så vil man klare flere etterhvert.

Vær din egen optimismegründer!
- Andreas

Flere saker fra Mental Helse Vefsna

null
16. mai 2019 Vefsna

Gratulerer med dagen!

Dagen er her igjen. “For syttende mai er vi gla i” Nasjonaldagen er over oss igjen. For noen er dette en ekstra fridag. For noen er dette en veldig slitsom dag. For noen er dette bare enda en dag. Og kanskje mest kjent er dagen som dagen man går i tog, spiser pølser og is og er sammen med familien. For meg er familien i fokus denne dagen. Men tankene mine svirrer som de bruker å gjøre, og her kommer litt om hva jeg tenker nasjonaldagen betyr.

null
10. mai 2019 Vefsna

En helt vanlig søndag, også Statministerbesøk da!

Om Statsministerbesøk, en nokså lite hverdagslig greie. Les her for mer om besøket sett fra vår side. Fra første telefon til selve dagen var her. Forberedelsene, gjennomføringen, og et lite irritasjonsmoment. Jeg håper spesielt at dere som er politikere leser hele artikkelen.

null
29. apr 2019 Vefsna

Besøk fra Statministeren

Ja i går ble nyheten sluppet løs. Statsministeren har lagt merke til Mental Helse Vefsna, lagt merke til vår ildsjelprisvinner, og har lagt merke til jobben som er gjort ved Qvales Mestringshus. Så når hun da skulle til Helgeland, så hadde hun lyst til å komme og se hva vi har fått til i Vefsn.

null
31. mar 2019 Vefsna

Frivillighet Norge i Mosjøen!

I januar opprettet Mental Helse Vefsna kontakt med Nancy Herz og Siri Holm Lønseth i Frivillighet Norge. Årsaken var at de sendte ut nyhetsbrev med ønsket om et godt nytt år. Og et stykke nedi nyhetsbrevet sto det at de lette etter steder å holde foredrag i 2019.