Vbhfyc5i
14. mar 2019 Mental Helse Vefsna

Nytt styre, nye aktiviteter og spennende nytt!

Dette ble rett og slett nytt på nytt! Men ikke fra NRK da. Her er en liten oppdatering fra oss, om årsmøtet, nye aktiviteter, og noen spennende greier som skjer nå i mars og fremover.

Det er et nytt år, vi har avholdt årsmøte og jobber videre. Det har allerede vært et stort år for vårt lokallag. Fra navneendring til nyoppstartet aktivitet til at en av oss vant årets ildsjelprisen for 2018, sier det seg selv at 2019 allerede har vært et begivenhetsrikt år. Men som ildsjelprisvinneren selv sa til meg: Nå får det være slutt på fest og fjas. Nå skal vi jobbe videre. Og det skal vi.

Årsmøtet

Vi har avholdt årsmøte og valgt et nytt styre. Dette har vi jo faktisk ikke skrevet om her på nettsida enda.
Det nye styret er:
Leder: Andreas Lund
Nestleder: Barbara Stenvall
Kasserer: Tonje Kristoffersen
Styremedlem: Per Hansen
Styremedlem: Linda-Ulrikke Tverå
Styremedlem: Amalie Forsjord

Og fire varamedlemmer: Øyvind Valrygg, Tone Solheim, Marius Daabach Tverå og May-Ingrid Simskar Barlund.

Andreas, Per og Amalie ble valgt for to år. Varamedlemmene for ett år. Barbara, Tonje og Linda var ikke på valg i år.

Navneskifte

Mental Helse Vefsn, Grane og Hattfjelldal er nå historie. Etter lang debatt under årsmøtet der det var kommet inn forslag om å ta ut Grane og Hattfjelldal, landet årsmøtet på en ny endring. Vi beholder de tre kommunene, og går for et regionsnavn som er dekkende for vår region. Men som samtidig er lettere å uttale og forholde seg til. Så vårt nye navn er Mental Helse Vefsna.

Nye aktiviteter

2019 bringer med seg nye aktiviteter fra vår side, der koblingen mellom psykisk helse og psykisk helse står mer i fokus enn tidligere. Dette ser vi allerede med bowling hver torsdag klokka ett. Mental Helse har de siste fire ukene sponset førsterunden for alle oppmøtte. Og det er gledelig å si at vi utvider denne ordningen nå med fire uker til. Vi er på jakt etter finansiering for aktiviteten, og har et ønske om å gjøre dette til en fast aktivitet året rundt. Vi skal likevel ikke avslutte de vi har fra før av. Og kanskje kommer det noe nytt utover våren/sommeren også? Følg oss for å se. Du finner oss her, på Facebook, og på Instagram.

I nær fremtid

To datoer som kan være viktige å merke seg til: 18.03 og 26.03. Førstkommende mandag kommer Verdensdagen hit og holder inspirasjonsseminar. Dette blir i kommunestyresalen på Vefsn Rådhus 17:00-20:00. 26.03 kommer Frivillighet Norge til Mosjøen for å holde seminar for frivillige på Helgeland, samme tidspunkter: 17:00 til 20:00, samme sted: kommunestyresalen på Vefsn Rådhus. Husk påmelding!

Flere saker fra Mental Helse Vefsna

null
16. mai 2019 Vefsna

Gratulerer med dagen!

Dagen er her igjen. “For syttende mai er vi gla i” Nasjonaldagen er over oss igjen. For noen er dette en ekstra fridag. For noen er dette en veldig slitsom dag. For noen er dette bare enda en dag. Og kanskje mest kjent er dagen som dagen man går i tog, spiser pølser og is og er sammen med familien. For meg er familien i fokus denne dagen. Men tankene mine svirrer som de bruker å gjøre, og her kommer litt om hva jeg tenker nasjonaldagen betyr.

null
10. mai 2019 Vefsna

En helt vanlig søndag, også Statministerbesøk da!

Om Statsministerbesøk, en nokså lite hverdagslig greie. Les her for mer om besøket sett fra vår side. Fra første telefon til selve dagen var her. Forberedelsene, gjennomføringen, og et lite irritasjonsmoment. Jeg håper spesielt at dere som er politikere leser hele artikkelen.

null
29. apr 2019 Vefsna

Besøk fra Statministeren

Ja i går ble nyheten sluppet løs. Statsministeren har lagt merke til Mental Helse Vefsna, lagt merke til vår ildsjelprisvinner, og har lagt merke til jobben som er gjort ved Qvales Mestringshus. Så når hun da skulle til Helgeland, så hadde hun lyst til å komme og se hva vi har fått til i Vefsn.

null
31. mar 2019 Vefsna

Frivillighet Norge i Mosjøen!

I januar opprettet Mental Helse Vefsna kontakt med Nancy Herz og Siri Holm Lønseth i Frivillighet Norge. Årsaken var at de sendte ut nyhetsbrev med ønsket om et godt nytt år. Og et stykke nedi nyhetsbrevet sto det at de lette etter steder å holde foredrag i 2019.