All of nature flows through us
All of nature flows through us. Marc Quinn
15. jun 2022 Mental Helse Land/Etnedal

Sommertur til Kistefos Museum

Onsdag 15. juni hadde vi i Mental Helse Land/Etnedal en kombinert sommertur og sommeravslutning i form av en tur til Kistefos Museum på Jevnaker.

Vi startet å planlegge denne turen uten å ha helt klart hvordan den skulle finansieres. Lokallaget har ikke den mest solide kontantreserven, så vi måtte ty til litt mer uortodokse metoder for å få det til. Så vi endte opp med å sende en e-post til Christen Sveaas, eier av Kistefos Museum, der vi forklarte hva vi hadde planlagt. Han svarer at det skal vi få til, og plutselig satt vi med en guidet tur rundt på Kistefos museum, med middag inkludert. Bussen ble sponset av Etnedal Sparebank, så en stor takk til både Christen Sveaas og Etnedal Sparebank, som gjorde det mulig å få gjennomført denne turen.
Turen startet på Dokka Stasjon klokken 10:45 med 27 deltagere pluss sjåfør. De fleste var med bussen fra Dokka, mens noen få ble plukket opp på veien. På Kistefos ble vi mottatt nærmest som Vip-gjester, og vår guide for dagen var ingen ringere enn museumsdirektøren selv. Først fikk vi en innføring i Kistefos’ historie, før vi gikk i flokk og følge gjennom parken fram til The Twist. De som har vært på Kistefos kjenner til denne broa med galleri, de som ikke har vært der, bør ta turen.
Etter maten, som bestod av elgbratwurst med potetsalat og brød, og hjemmebakt kringle til kaffen, kunne vi gå litt rundt på området på egenhånd. Kistefos Museum er et fascinerende sted, og vi hadde dessverre litt for liten tid til å få med alt som er der. Men vi kommer tilbake, enten hver for oss, eller en ny tur i regi Mental Helse Land/Etnedal. De som var med på denne turen er i hvert fall skjønt enige i at det har vært en fantastisk dag, og en storslått opplevelse.

Flere saker fra Mental Helse Land/Etnedal