Bilde av en mannsfigur som sitter alene. Bildet er i mosaikk-stil.
Selv om det kan føles sånn, er du ikke alene om å slite psykisk eller slite med ensomhet, skam, samlivet, jobben, mannsrollen eller andre ting. Kanskje kan en samtalegruppe være noe for deg?
30. apr 2022 Mental Helse Oslo

Samtalegruppe for menn

Interessert i en samtalegruppe av og for menn? Det er ikke snakk om behandling/terapi, men rett og slett en gratis samtalegruppe hvor dere som er i gruppa selv bestemmer form og hvor ofte dere skal møtes.
Interessert? Send mail til oslo@mentalhelse.no

Menn søker i mye mindre grad psykisk helsehjelp når de trenger det. Når de får hjelp, er de mindre fornøyde med den».

Det er mange barrierer for at menn skal få hjelp når de får psykiske problemer. Dette viser en ny studie fra Gøteborgs universitet.

Sturla og Jørund ønsker å bidra til mer mangfold i tilbudet og vil gjerne starte en samtalegruppe for menn. De er begge medlemmer i MH Oslo og har egenerfaring fra gruppeterapi.

De ønsker kontakt med deg som kanskje vil høre mer om hva dette kan innebære. På Åpent hus 7. mai mellom kl 12 og 14 kan du treffe Sturla og Jørund for en prat, eller se vedlagt dokument for telefonnumrene deres.

Menn må ikke være for stolte til å snakke om egen helse. Det går på bekostning av livskvalitet, og i de verste tilfellene tap av liv. Samfunnet må bygge ned den tradisjonelle mannsrollen om å være tøff, sterk og stolt.
-Erlend Svardal Bøe Vær mann nok til å snakke om din egen helse! Kronikk i VG (19. november 2021).

Flere saker fra Mental Helse Oslo