Grethe og Weronica i MH Åseral
28. jan 2020 Mental Helse Agder

Åseral - mittpunktet i Agder

28.januar 2020 fikk fylkesleder Anne Marie anledning til å møte Grethe og Weronica, representanter for Mental Helse Åseral. Lokallaget holder til i et gammelt hus i sentrum av Kyrkjebygda. En stor koselig stue med nydelige tømmervegger ønsker en virkelig velkommen! Og selvsagt står kaffen står klar!

Det var veldig ok å treffe Grethe Ore igjen! Grethe og jeg kunne mimre nesten 20 år tilbake. Vi tenkte på årene (og det var flere) som Åseral-laget inviterte til felles førjulsfest for lokallag og fylkeslag. De serverte kjempegod mat, hadde lotteri og bød oss opp til dans med Åsetrallen som orkester. Det var som å komme hjem. Dette var og er psykisk helsearbeid av høyeste grad!

Åseral har mange gode ideer for å få til aktivitet fremover. De forteller at økonomien ikke stekker til mer enn ut 2020, om ikke noe drastisk skjer. Det skulle gjerne vært penger til en ny vedovn i lokalene som de leier av kommunen.
Vi prater sammen om hvor viktig det er å være åpen for psykisk helse og temaene i dette. Antistigma-arbeid må til! Fylkeslaget vil gjerne gi sin støtte og følge med hva som skjer der. Samtidig vi oppfordre lokallagene til å være ressurser for hverandre!

Flere saker fra Mental Helse Agder

Skjermbilde 2020 02 10 kl. 22.12.54
10. feb 2020 Agder

Innkalling til årsmøte i Mental Helse Agder - 23.mars kl 18 i Lillesand

Årsmøtet i fylkeslaget Mental Helse Agder – skal være på Hotell Norge i Lillesand.
Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være innsendt til styret senest fire uker før møtet, dvs. innen 24.februar.

Delegatordning innført fra i år.
Delegater fra lokallagene velges I tillegg til fylkesstyret. Det vedtas en oppnevning av 2 delegater med vara i nummerert rekkefølge fra hvert lokallag som har fra 1-50 betalende medlemmer. Lokallag som har over 50 betalende medlemmer oppnevner 3 delegater med vara i nummeret rekkefølge. Delegatene velges på årsmøtene i lokallagene. Øvrige medlemmer kan delta på årsmøte og vil iht. vedtektene §20.2 ha tale- og forslagsrett.

Illustrasjon fra Martin Rafoss foredrag 7.12.19.
22. des 2019 Agder

Julefagdag 2019: Recovery - Tidevannsmodellen som veiviser.

Lørdag 7.desember 2019 arrangerte i Mental Helse Agder julefagdagen slik det er blitt tradisjon å gjøre. Martin Rafoss, rådgiver i ledelsen ved Klinikk for psykisk helse, Sørlandet sykehus HF, snakket om temaet: Recovery – Tidevannsmodellen som veiviser. Vi fikk formidlet håp gjennom en mulig mer human psykisk helsetjeneste som tilfører mening og verdsettelse av folks liv.

Kjell Magne Bondevik under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse 2019 i Lillesand
10. okt 2019 Agder

Gi Tid - kveld på Lillesand Ungdomskole

Kjell Magne Bondevik deltok på Verdensdagsarrangement i Lillesand. Han var åpen om sin depressiv reaksjonen høsten 1998. Opplevelsen og hjelpen han fikk har utviklet han til å bli tryggere og kunne gi seg selv tid til bl.a. å nyte måltider og rolig musikk.
Ordfører og kveldens konferansier, ArneThomassen, og pådriver for Gi-tid arrangement Ralf Corneliussen var enige: “Nå må mi holde trøkke oppe”!

Skjermbilde 2019 07 04 kl. 12.47.32
3. sep 2019 Agder

Fellessamling på Hove for lokallagene på Agder

Fra 30.august til 1.september har styrerepresentanter og aktive i Mental Helses lokallag deltatt på kurs og hatt det sosialt bra sammen.
Vi leide bygningene Blåveis og Makrellterne på Hove på naturskjønne Tromøya utenfor Arendal. I denne visningen vil du finne 5 bilder som vant i helgens fotokonkurranse.