Grethe og Weronica i MH Åseral
28. jan 2020 Mental Helse Åseral

Åseral - mittpunktet i Agder

28.januar 2020 fikk fylkesleder Anne Marie anledning til å møte Grethe og Weronica, representanter for Mental Helse Åseral. Lokallaget holder til i et gammelt hus i sentrum av Kyrkjebygda. En stor koselig stue med nydelige tømmervegger ønsker en virkelig velkommen! Og selvsagt står kaffen står klar!

Det var veldig ok å treffe Grethe Ore igjen! Grethe og jeg kunne mimre nesten 20 år tilbake. Vi tenkte på årene (og det var flere) som Åseral-laget inviterte til felles førjulsfest for lokallag og fylkeslag. De serverte kjempegod mat, hadde lotteri og bød oss opp til dans med Åsetrallen som orkester. Det var som å komme hjem. Dette var og er psykisk helsearbeid av høyeste grad!

Åseral har mange gode ideer for å få til aktivitet fremover. De forteller at økonomien ikke stekker til mer enn ut 2020, om ikke noe drastisk skjer. Det skulle gjerne vært penger til en ny vedovn i lokalene som de leier av kommunen.
Vi prater sammen om hvor viktig det er å være åpen for psykisk helse og temaene i dette. Antistigma-arbeid må til! Fylkeslaget vil gjerne gi sin støtte og følge med hva som skjer der. Samtidig vi oppfordre lokallagene til å være ressurser for hverandre!