Dn magasinet
25. mai 2021 Mental Helse Tønsberg

Nordmenns psykiske helse under og etter pandemien

Eline Lund Fjæren, journalist i Magasinet i Dagens Næringsliv har kontaktet oss fordi hun jobber med en lengre sak om nordmenns psykiske helse under og etter pandemien.

Her er hennes forespørsel:
“Flere har varslet om en potensiell psykisk helse-krise etter pandemien – er det sannsynlig? Og er samfunnet forberedt på det? Hvem følger med, og hvordan sto det til med kapasiteten i utgangspunktet? Har regjeringen vært for ensporede i den generelle håndteringen av viruset? Kan pandemien lære oss noe mer/nytt om hvilken innvirkning ytre omstendigheter har på den psykiske helsa, kontra genetikk, medfødte sårbarheter og så videre? Hvilke konsekvenser kan det få for samfunnet på sikt, dersom mange av oss utvikler og opplever psykiske plager over tid som følge av restriksjoner, ensomhet og økonomiske utfordringer?

Noen av disse spørsmålene er delvis (forsøksvis) besvart eller undersøkt, andre vil vi vel ikke få svar på før om lenge. Men tanken er altså å skrive en litt undrende reportasje som tar for seg hva dette spesielle øyeblikket i historien potensielt kan lære oss om psykisk helse. I den forbindelse leter jeg også etter noen som i løpet av pandemien har utviklet enten alvorlige eller milde symptomer på f.eks depresjon og angst, men som ikke har hatt betydelige psykiske plager før – og som kunne tenke seg å snakke om det i avisen. Kjenner dere til noen som kunne tenke seg å stille opp i en slik sak? Gjerne en voksen, og som for eksempel har oppsøkt psykisk helsehjelp for første gang i denne perioden.
Tenkte jeg skulle høre 😊
På forhånd takk,"

Med vennlig hilsen
Eline Lund Fjæren

Dagens Næringsliv
Telefon: 988 28 258
Email: eline.lund.fjaeren@dn.no

Flere saker fra Mental Helse Tønsberg