Photo 1451772741724 d20990422508
25. nov 2021 Mental Helse Fredrikstad

Referat fra juleverksted

Vi hadde i år juleverksted ved vårt senter på Sangerhuset i Fredrikstad. Denne dagen ble lagt opp som en hel dag på senteret med cafe fra kl 1200. Her ble det servert påsmurte smørbrød, som vertene for dagen hadde hovedansvaret for. Dette var veldig populært blant deltakerene som kom denne dagen. Under denne bevertningen gikk praten løst rundt bordet, og det var mange som ikke hadde sett hverandre på lenge. Gleden over dette var stor.

Referat Juleverksted
Sangerhuset, Bjørndalsveien 4, Fredrikstad
Mandag 22. november 2021 kl 1200-2000

Vi hadde i år juleverksted ved vårt senter på Sangerhuset i Fredrikstad. Denne dagen ble lagt opp som en hel dag på senteret med cafe fra kl 1200. Her ble det servert påsmurte smørbrød, som vertene for dagen hadde hovedansvaret for. Dette var veldig populært blant deltakerene som kom denne dagen. Under denne bevertningen gikk praten løst rundt bordet, og det var mange som ikke hadde sett hverandre på lenge. Gleden over dette var stor. Jonas Ørnes Andersen ble invitert til denne dagen, og ankom senteret like etter åpningen kl 1200. Medlemmene satte stor pris på dette. Det var ikke lagt opp til noe spesielt angående hans besøk, bare at vi møtes for å se hvordan vi har det på senteret. Dette var et veldig hyggelig tiltak ifølge de som var på juleverkstedet. Jonas sitt besøk varte i nesten 3 timer, noe vi satt stor pris på. Tom Roger informerte Jonas om videre planer om veien videre. Og mitt inntrykk var at han så positivt på dette.
Anders Tangen fra Fredrikstad gjestet oss fra kl 1500. Han skulle vært hos oss på Verdensdagen-markeringen, men måtte dessverre avlyse. Han informerte oss litt ang hvordan kommunen jobber med støtteordninger for foreninger, og kom med innspill om hvordan vi kan samarbeide med lokalsamfunnet rundt oss. Dette var svært interessant. Det var også greit for medlemmene å vite litt mer om dette med økonomisk støtte som vi mottar fra Fredrikstad kommune.

Under selve juleverkstedet var det stor aktivitet. Det ble laget julekort i flere varianter, lyslykter av glassbyggersten. Det var gøy å se så masse kreativitet og positivitet. En herlig blanding av konsentrasjon, latter og gleden av å prestere. Aud og Øyvind hadde laget masse på forhånd, så deltakerne hadde mer enn nok å velge i. Tusen takk til Aud og Øyvind for dette. Under produksjonen av juleting ble det servert pølser med tilbehør. Dette falt i smak blant deltakerne.
Vi satt pris på besøk fra både lokallaget i Moss og Halden. Det virket som de hadde en positiv opplevelse av besøket, og at vi skal ha en nær kontakt og dialog i fremtiden. Vi mente alle at å utveksle erfaringer er viktig. Som f.eks å rekruttere nye medlemmer. Hvordan nå ut til de som trenger oss, osv. Vi ser alle positivt på dette.
Vi hadde en utlodning gående igjennom dagen, og det ble solgt lodd for kr 1270,-, noe som var helt fantastisk. Premiene var julestjerner, pyntegjentander, sykkellykt, silkeskjerf, og gavekort.
Dagen ble avsluttet med en uformellt medlemsmøte hvor det ble servert kaffe og kaker. Vi snakket litt om hvordan vi vil ha det i fremtiden med tanke på driften av senteret. Her var alle enige om at vi er på rett spor, og bare jobbe videre slik vi gjør i dag.
Alt-i-alt var dette en meget vellykket dag, og alle de 25 fremmøtte satt stor pris på dette arrangementet.
For meg som leder er det lett å jobbe med en så fantastisk gjeng, der alle blir sett, hørt og ivaretatt. Dette varmer mitt hjerte.

Mvh,
Tom Roger Østerback-Hansen – leder
Kari Iren Bossum – Sekretær

Flere saker fra Mental Helse Fredrikstad