Politisk påvirkning
6. okt 2019 Mental Helse Troms og Finnmark

Ja, vi vil påvirke!

Mental Helse Lebesby inviterte denne helgen til kurs i politisk påvirkning i Kjøllefjord. Porsanger kastes seg fort på og kjørte over fjellet. Nå skal det jobbes politisk i Finnmark!

Mental Helse Lebesby er oppfatt at samarbeid og inviterte derfor også de andre lokallagene i Finnmark til å være med på kurs.
- Jeg tror vi får til mer med å samarbeide, soer Kirsti Krogh som i en årrekke har vært leder av lokallaget i Lebesby. Krogh fikk også andre lokale organisasjoner med på kurset slik at man i der det er naturlig kan oppnå enda større slagkraft politisk med å fremme felles saker.

Det var organisasjonsrådgiver Aina Kaupang som holdt kurset og hun melder om godt engasjement.
- Vi hadde gode diskusjoner og alle hadde bidrag som gjorde oss bedre, forteller Kaupang.

Lørdagen ble brukt til å finne og bygge opp saker i grupper. Søndagen var det en slagkraftig gjeng som allerede hadde funnet to saker de ønsket gjennomslag for. Det ene var ønsket om “åpen halvtime” i forkant av kommunestyremøter hvor organisasjoner kunne presentere saker.

Lokalpolitiker i Lebesby, Charlotte Angell fra Tverrpolitisk Parti stilte engasjert opp for å dele hvordan hun lar seg påvirke som politiker og hva hun mener det er av betydning vektlegges når hun skal ta beslutninger og kanskje også fronte en sak politisk. Hun understreket at Mental Helse hadde stor betydning i Lebesby og samlet ville organisasjonene ha store muligheter. Kursgjengen presenterte så sitt ønske om en aktivitør på eldresenteret.

- Oppfatter jeg dere dithen at vi nå kan forvente to saker. En om “åpen halvtime” og en om aktivitør, spurte Angell.
- Ja, svarte gruppen i kor. Vel vitende om at de allerede hadde diskutert “åpen halvtime” med Arbeiderpartiet som sammen med Tverrpolitisk parti danner styringsflertallet i Lebesby i neste periode.

Vi skal se at gjengen som møttes i Lebesby kommer til å få det til!

Flere saker fra Mental Helse Troms og Finnmark