Img 20181205 175652 size large
13. feb 2019 Mental Helse Rendalen og Stor-Elvdal

Møte om rus

Onsdag den 05. des. var det møte på Ungdommens Hus, Otnes. Møtet var et samarbeid mellom Ungdomsklubbene i Stor-Elvdal og Mental Helse.Temaet var om rus.

Ønsket, initiativet til møtet og temaet kom fra ungdommen selv. Mental Helse skaffet foredragsholderne, tidligere rusmisbrukere. Viktige formidlere med egen erfaring. Ungdommene sørget for bevertningen. Dette samarbeidet må fortsette.

Referat fra møtet onsdag 5.12-2018, Ungdomsklubben Otnes, foredrag.

Tema for møtet var RUS, noe som var ønsket av ungdomsklubbene i Stor-Elvdal og Rendalen. Mental Helse Rendalen og Stor-Elvdal var med som medarrangør.

Vi ble møtt med ivrige ungdom, det kom ungdom fra Koppang og Rendalen, det var fullsatt sal, ungdommen satt også på gulvet.

Etter ungdommenes eget ønske om mere kunnskap om RUS, så klarte vi å skaffe 2 tidligere rusmisbrukere til å fortelle om deres erfaring som begynte med hasj og økte til sterkere stoffer og deres helvete under bruk og veien til å bli rus fri og få kontroll på eget liv.

Våre foredragsholdere var Trond Marthinsen og Gunn Rydland, gjorde en fantastisk jobb.

Og det var to sterke historier. De fortalte åpent om hvordan de hadde begynt. De hadde vært nysgjerrige, trodde det ikke var så farlig, de ville være kule, bli likt i gjengen. Gunn hadde også en grunn i, at hun ble mobbet. Trodde hun skulle klare å takle mobbingen bedre da. Men nei, det hjalp ikke.
De «uskyldige» forsøkene, førte etter hvert til avhengighet, og større og sterkere doser. Livet ble ikke bedre, men stadig verre og verre, med tap av kontakt med familie, barn, venner, ordentlige venner, tap av jobb og inntekter. Og for å skaffe penger til rusmidlene, fører det ofte med seg kriminalitet.

Ungdommen var engasjert og det var åpent til spørsmål etterpå. Det benyttet ungdommen seg av. Det var også diskusjon om å legalisere hasj. Foredragsholdere er imot dette siden de poengterte hvor farlig hasj er, og det var hasj de alle begynner med.

Det møtte opp noen fra styret vårt, psykiatriteamet fra Rendalen. Dette var fokusert på UNGDOMMEN.

Jeg må si jeg er stolt av ungdommen vår.
Da vi kom hadde de laget kakao, kaffe, gløgg og bakt kaker. På bordene var det tvist i skåler. Foredragsholdere fikk ett glass hver og en mugge med vann på bordet foran dem.

Ungdommen ønsker oppfølging i tema Rus og det ønsker jeg MH Rendalen og Stor-Elvdal vil oppfylle. Dette ser jeg på som forebyggende arbeid.
Vi har 2 flotte styremedlemmer som stilte opp for å kjøre ungdom fra Koppang til Rendalen og hjem igjen. En stor takk til Leif og Einar.

Kimberly Hoskins
kimsuehoskins@gmail.com

Flere saker fra Mental Helse Rendalen og Stor-Elvdal