2019 09 25 ingrid bruun
4. okt 2019 Mental Helse Sykkylven

Verdensdagen for psykisk helse 2019

Det årlige foredraget for elevene ved Sykkylven Videregående skole 25. september startet vår markering av Verdensdagen for psykisk helse. Benjamin Vågen fra Mental Helse Ungdom Ålesundsregionen og Ingrid Bruun som driver Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse til å holde foredrag i år til en fullsatt sal i Sykkylven Kulturhus.

Folkehelsekoordinator Lars Petter Vemøy fikk æren av å åpne foredraget. Han sjonglerte med stressballene våre og snakket om kor viktig det er å bryte ned tabua rundt psykisk helse. Benjamin Vågen snakka om Verdensdagen og om årets tema “Gi tid”. Det er første tema ut under paraplyen “Oppmerksomhet og tilstedeværelse”, som skal gjelde for 2019-2021.

Ingrid Bruun fortalte om hvordan 3 sekund forandret livet hennes, ett lite komplement gjorde at hun i dag er i live og driver eget firma ved å holde foredrag om psykisk helse. Hennes 5 tips til å “Gi tid” er verdt å ta med seg videre i livet:

  • Gi tid til å spørre
  • Gi tid til å lytte
  • Gi tid til ett kompliment
  • Gi tid til åpenhet
  • Gi tid til mestring

Hun fortalte en gripende historie om ei ung jente som holdt alle tankene/problemene inni seg til det nesten var for sent, men heldigvis var der noen som så henne og ga henne av sin tid slik at hun klarte å mestre livet sitt videre og har kommet seg dit hun er i dag. Man ser her viktigheten av at de som arbeider i systemet faktisk må gi av seg selv og sin tid for at resultatet av behandlingen skal bli best mulig.

Vi har hatt dugnad å laget hundrevis av Verdensdags-buttons som vi deler ut i perioden. Det var en fornøyd gjeng som måtte posere for lokalavisa etter arrangementet.

Flere saker fra Mental Helse Sykkylven