Moss og omegn har fått ny lokallagsleder

31 august ble det holdt ekstraordinært årsmøte i Mental helse Moss og omegn. Det ble valgt nytt styre, ny styreleder er Roshild A. Solfjell.

Roshild er sykepleier, hun har også utdanning som pedagogisk barnepleier. Tidligere har vår nye styreleder jobbet både i somatikken, som frikjøpt hovedtillitsvalgt for sykepleierforbundet og i psykiatri og rus.

Mesteparten av tiden i somatikk har vært på hjertemedisin, men også et år på helsesenter med en kombinasjon av sykehjem, palliasjon, legevakt og avlastning. Innenfor psykiatri og rus har mesteparten av tiden vært i avdeling TSB, (tverrfaglig, spesialisert rusbehandling) – pasientene i avdeling TSB og samarbeidet med disse er det som i sykepleien har ligget hjertet nærmest for vår nye styreleder.

I tillegg til å være sykepleier har den nye styrelederen i MHM vært politisk aktiv og sittet i hovedutvalg for helse og mestring i perioden 2019-2023. Psykisk helse og kompetanse innen helse er det som har vært og er for politiske hjertesaker å regne.

De tre viktigste tingene å ha med seg i jobben, sett med vår nye leders øyne:

Skille sak og person –

Roshild er opptatt av ryddighet og tydelighet. Det er kjempeviktig at man kan skille klart på sak og person for å klare å opprettholde en ryddig struktur og være tydelig i det man gjør og sier.

Ærlighet –

Roshild er overbevist om at så lenge man er ærlig med hverandre vil man klare å stå av det aller meste, i det man opptrer uærlig har i alle fall jeg en utfordring – det tror jeg de fleste vil ha.

Stor takhøyde –

Roshild holder fast ved at for å komme fram til gode løsninger, og de beste løsningene, trenger man å kunne snakke og diskutere med stor takhøyde. Man skal både forvente og tåle høy temperatur og engasjement, det tilhører jobben og det tillitsvervet vi har påtatt oss. Når diskusjonene er landet og avgjørelser tatt, skal ingen være redd for represalier og sure miner.

På privaten er vår nye styreleder gift, har to tenåringsbarn og en hund.

Av interesser å nevne er friluftsliv noe som står høyest på listen til Roshild. Både dagsturer og overnattingsturer med bålkos sammen med familien. I tillegg skriver vår nye lokallagsleder blogg,