Få hjelp

Trenger du noen å snakke eller skrive med om det som er vanskelig? Ta kontakt med våre gratis og anonyme svartjenester: Hjelpetelefonen, Arbeidslivstelefonen, Sidetmedord.no, Foreldresupport eller Studenttelefonen.

Hvem kan kontakte oss?

Vi har i over 30 år (siden 1992) hjulpet mennesker i alle aldre gjennom Mental Helses Hjelpetelefon. Alle som ønsker å snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonens tjenester. Vi kan også gi informasjon om hjelpe- og aktivitetstilbud. Du kan gjerne ta kontakt med oss som pårørende eller om du er bekymret for noen i din omgangskrets. Vi har taushetsplikt og du kan være anonym. Trykk på ikonene over for å lese mer om hver svartjeneste.

Hva kan vi tilby?

Våre veiledere har ulik bakgrunn, men felles for alle er at de har livserfaring og ønske om å være et medmenneske, og tilbyr dialog om enkle eller vanskelige tema. Du møter mennesker som har tid, lytter, reflekterer og gir råd. Vi ønsker å bidra til optimisme og opplevelse av mestring og selvstendighet. Ved akutt fare for liv og helse og ved mistanke om mishandling, overgrep, eller omsorgssvikt overfor barn, har vi plikt til å melde fra i henhold til lovverk.

Jeg føler meg lettere og bedre til sinns. Det er også første gang mine indre tanker er delt med noen andre enn meg selv, kan si at en liten barriere er brutt.

Kvinne, 25

Er du under 18 år?

Her finner du lenker til steder på nettet der du kan stille spørsmål om det meste, for eksempel psykisk helse.

Sidetmedord.no – Spørsmål og svar, chat, finn venner, del tanker og følelser
Ung.no – Spørsmål og svar
Korspåhalsen.no – For deg under 18 år
Barnevakten.no – Råd om barn og medier
Alarmtelefonen for Barn og Unge – 116 111
Morild.org – Spørsmål og svar
Voksne for Barn
Ungdomstelefonen.no – Skeiv ungdom