«Onsdagsgruppa».

«Onsdagsgruppa».

Nyhet! Samtalegruppe siste onsdag hver måned.

Oppstart onsdag 25. oktober kl. 18.00 på «Rommet», Servicesenteret for eldre, Sørumsand.

Foreløpig blir dette et prøveprosjekt som skal evalueres på nyåret 2024. Hva fungerer, og hva fungerer ikke? Skal vi ha andre innslag for variasjonens skyld? Er det aktuelt å søke etter en person med faglig bakgrunn innenfor psykisk helse til å lede gruppa? Dette er eksempler på spørsmål vi kan ta med i evalueringen.

Litt om hva gruppa skal handle om:

Vi skal ha fokus på psykisk helse. Dette er et omfattende tema dersom man ser stort på det, så her er det mye å boltre seg i.

  • Hver og en skriver ned et passende tema eller spørsmål på en lapp og legger det i en kurv. (Dere får utdelt lapper og noe å skrive med). Deretter trekkes en av lappene som da blir utgangspunkt for den videre samtalen.
    Vi kan trekke flere lapper i løpet av kvelden, men vi skal tilstrebe oss å bruke god tid på hvert tema.
  • Selv om åpenhet generelt er en god ting, så skal det ikke være noe press på at man må «åpne seg» eller brette ut om private ting. Gruppa er et tilbud til alle medlemmer i Mental Helse Sørum, og hver enkelt bestemmer selv hvor åpen man vil være. Lappesystemet vil i seg selv få samtalen i gang, og fungere som en døråpner til å fortelle litt om sine egne erfaringer.
  • Vi skal behandle alle tema og personer med respekt, og forsøke å unngå avbrytelser og «berøringsangst» ovenfor vanskelige eller sårbare emner.
  • Det vil bli servert pizza og brus på hvert møte. Gi oss beskjed på forhånd om du kommer.
  • Alle som skal være med på disse kveldene må være inneforstått med at dette blir en annerledes gruppe med litt dypere tematikk, slik at den ikke ender opp med å bli en slags «bableklubb». Her skal vi snakke om mellommenneskelige og dypere tema som angst, depresjon, sorg, relasjoner, åndelighet eller andre ting innenfor denne sfæren. Prøv å være åpen for innspill, og vær en god lytter.
  • Foreløpig navn på gruppa blir «Onsdagsgruppa»…..til noen eventuelt kommer på et bedre navn

NB!

I og med at vi skal oppholde oss nede i kjelleren på kveldstid når det ikke foregår annen aktivitet på eldresenteret, er det en stor fordel om dere kan benytte dere av kjellerinngangen disse kveldene, da det vil være uklokt å la dørene stå ulåste ovenpå mens vi er nede. Da kan uvedkommende kunne komme seg usett inn, noe som ville være veldig uheldig.