Fantastisk rundtur med buss

Lørdag 15. juni var Mental Helse Brønnøy på en fantastisk busstur. Vi startet på morgenkvisten fra TD-havna i Brønnøysund. Turen gikk til Vevelstad – Alstadhaug – Herøy – Dønna – Alstadhaug – Leifjord – Vefsn – Grane – Velfjord i Brønnøy og tilbake til TD i Brønnøysund.

Alt gikk ikke helt etter planen. Lørdag morgen fikk vi mail om at Skolo på Herøy var fullbooket og at kjøkkenet stengte kl 15.00.

Så kom vi til Forvik og der kom det ei lita balje av en ferge, siden den vanlige hadde hatt et uhell dagen før. Vi fikk ikke plass fordi noen som skulle spille fotballkamp ble prioritert. Neste ferge gikk ikke føre om to timer.. Da forbarmet eieren av Forvik Kaffebrenneri og Handelssted seg over oss. Hun hadde nettopp servert frokost til sine overnattingsgjester, men hev seg rundt, kjørte på Coopen på Vevelstad og handlet inn. Hanne og hennes stab disket opp med nydelige nystekte rundstykker med deilig pålegg, krinalefse, klenning og utrolig god kaffe brent på deres eget kaffebrenneri. Hanne ble varm og stresset, men da vi var servert så fikk vi i tillegg foredrag om handelsstedets historie.

Neste ferge kom vi oss med, for den var større. Besøket på Petter Dass kirken og museet på Tjøtta måtte vi kjøre forbi, siden vi alt hadde mistet 2 t på Forvik, for å rekke neste ferge fra Søvik til Herøy . Det ble en svipptur innom Austbø fergeleie, styremøte på ferga og nye telefoner for å finne nytt spisested for middag. Heldigvis kunne Herøy Brygge diske opp med 22 pizza til oss alle sammen. Ved ankomst til Herøy fikk vi en god stund til shopping på den berømte og fantastiske blomsterbutikken med alt av annet tilbehør. Det var en opplevelse  å vandre i lokalene og se på alt det vakre som er der.

Etterpå gikk turen til Herøy Brygge til steinovnsbakte pizzaer. Stunden ble satt veldig pris på og det var så mye mat at vi ikke greide å spise opp alt, så vi fikk med oss en del mat hjem igjen.

På Dønna ble det dessverre ikke tid til annet enn å kjøre til neste fergeleie på Bjørn, men vi fikk nyte vakker natur og et spektakulært syn av en havørn i steinene bare noen meter fra veien og bussen under veis. For et syn. En blir aldri lei synet av havørna.

Kristine vasset i sjøen og påstod det var deilig mens Marit samlet albueskjell på den fine stranda ved fergeleiet på Bjørn. I Mosjøen hadde vi en kort stopp på Halsøy for å kjøpe is før ferden gikk videre gjennom Vefn, Grane og Vefjord. Naturen viste seg fra sin beste side og vi fikk oppleve hvor vakkert det er. Vi rakk akkurat tilbake igjen til Brønnøysund før kjøretiden til Ronny gikk ut.

Takk for en flott tur! Tror vi alle var godt fornøyd selv om det ble en del uforutsette forandringer 🙂 

Her er noen bilder fra turen (Foto: Marit Waag Olaussen):