Boktips – En knyttnevebok om omsorgssvikt, håp og livskraft

Til du blir snill – Diktroman av Lisbeth Nilsen

Boktips til våre medlemmer: En knyttnevebok om omsorgssvikt, håp og livskraft.

Dette er en diktroman som beskriver et barns vanskelige hverdag, som er hennes hverdag. Dag etter dag, som hun lever i.

Du føler diktene går rett inn i hjerteroten og får vondt i hele hjertet over at et barn har opplevd denne hverdagen. Du føler på alle vonde ord og handlinger fra de voksne som sviktet, og hvor ensom denne jenta har vært. Du får en tung klump i brystet. Dette er tragisk mot et stakkars barn! Hun møter skuffelse på skuffelse og har likevel alltid håp etter håp om at ting skal bli bedre.

I starten var det litt vanskelig å skjønne de fine innslagene med barnesanger og historier inni selve diktene som beskriver hva barnet har opplevd. Dette er en lettlest bok, men det er samtidig vanskelig å ta inn over seg det innholdet forteller om.

Helt forferdelig er det når hverken de ansatte, barnevernet eller styret i institusjonen ser og ikke gjør noe med den omsorgssvikten barna lever under, men at de heller skjuler hva de ser og dekker over.
Boka viser hvor viktig det er med ekte mennesker som tør å stå i det, som ser, hører, forstår og som tørr å snakke barnas sak. Den betydningen et menneske kan ha for et barn som opplever denne omsorgssvikten, kan være helt avgjørende.

Til du blir snill viser oss også et barns strategi for overlevelse og for å klare å holde ut. Jeg anser at denne boken kan være til hjelp for sviktede og sårbare barn, at den kan gi styrke i troen på at det gode kan vinne. I tillegg vil boka hjelpe voksne til å se og forstå og hvordan kan vi alle bidra til mindre omsorgssvikt og hjelpe sårbare barn!

Viktig budskap! Vi må aldri miste håpet på at det gode kan overvinne det vonde!

Viktig bok til å få frem i lyset og som på det varmeste anbefales!

Boken kan bestilles i bokhandel, nettbokhandel eller fra forlaget: www.ordmor.no

https://www.norli.no/boker/skjonnlitteratur/lyrikk-og-drama/lyrikk/til-du-blir-snill

Av Camilla Andersson